View Full Version : Bačene bombe na Pašalićevu kuću
Ace Rimmer
11-09-2006, 04:53 PM
Ma sigurno je netko pogrješio adresu :p
Nitko nije ozlijeđen u eksploziji dviju bombi u dvorištu obiteljske kuće Ivića Pašalića u zagrebačkim Remetama. Snažna detonacija odjeknula je u noći na srijedu, 45 minuta nakon ponoći. U kući su osim Ivića bili njegova supruga i troje malodobne djece.
- Supruga i ja vratili smo se kući pola sata poslije ponoći, desetak minuta nakon toga čuli smo dvije detonacije. Pomislio sam da je kvar na instalacijama, pa sam otišao u kotlovnicu, a onda je moja supruga primijetila dim u dvorištu. Uplašili smo se i nazvali policiju - rekao je Ivić Pašalić novinarima.
Kako je potvrdila policija, u Pašalićevo dvorište bačene su dvije ručne bombe M-57. Nakon eksplozije blokirali su prilaz Pašalićevoj kući na broju 63, a blokade su postavili i na širem gradskom području. Prema prvim informacijama s terena, zasad nema konkretnih tragova koji bi odveli do počinitelja. Njega će policija morati otkriti nakon mnogo informativnih razgovora.
Iz policijskih izvora doznajemo i da su tijekom jučerašnje kriminalističke obrade ispitali desetke ljudi, među kojima su i potencijalni sumnjivci, odnosno osobe koje bi mogle biti povezane s bombaškim zastrašivanjem.
Bombe je najvjerojatnije bacila jedna osoba, a njezin bi se identitet mogao otkriti i pomoću sigurnosnih kamera, čije je snimke policija izuzela. No snimke su navodno vrlo mutne, ali će se barem sa sigurnošću moći utvrditi koliko se nepozvanih osoba motalo oko kuće Ivića Pašalića. Iako Pašalić potencira politički motiv napada, policija je trenutačno suzdržana oko tih tvrdnji, iako ih ne odbacuje.
http://www.24sata.hr/articles/view/37814/?ref=1
Ace Rimmer
11-09-2006, 04:57 PM
Pašalić optužio Mesića za bombaški napad (http://www.net.hr/vijesti/page/2006/11/08/0181006.html)
ZAGREB - Ivić Pašalić izjavio je da ne zna zašto su u dvorište njegove obiteljske kuće bačene dvije ručne bombe, no smatra da je za poticanje na ono što se dogodilo odgovoran predsjednik države Stipe Mesić
Ace Rimmer
11-09-2006, 04:59 PM
Pašalić opet pokazao da ima milijune (http://www.net.hr/vijesti/page/2006/11/08/0181006.html)
Ivić Pašalić, predsjednik Hrvatskog bloka i građevinski poduzetnik, potvrdio nam je da u blizini Vodnjana gradi apartmansko naselje. Sastojat će se od 24 urbane vile, sagrađene u kamenu, u tradicionalnom istarskom stilu. Pašalić nije odao koliko će pothvat stajati, no rekao je da su apartmani namijenjeni inozemnom tržištu i da će gradnju financirati od njihove prodaje. Pašalić i u Zagrebu gradi naselje vrijedno 20 milijuna eura.
Jadnik,sirotinja, poštenjačina... baš mi ga je žao.
Zrinski
11-09-2006, 05:34 PM
E ako sam se ikad slozio s necim sto je Mesic rekao onda je to sada u svezi Pasalica. Tog majmuna treba u zatvor...govno mafijsko. Jesi vidio koliku kucu ima? Pardon to nije kuca, to je vila....
Watzy
11-09-2006, 07:05 PM
Privatni posjed je svetinja, a izvršitelj ovog djela terorist.
Ograničavanje privatne imovine ukinuto je čak i u Kini.
Ace Rimmer
11-09-2006, 07:29 PM
Ma hajd, naravno da je terorizam(mafija u ovom slucaju) i da je čin potpuno neprihvatljiv, al o čemu on? :nuts:
Ograničavanje privatne imovine ukinuto je čak i u Kini.
Pljačka zato jest, osim u hrvatskoj čini se.
VAMPIR
11-09-2006, 07:54 PM
....i u okruženju.... Na veliko....
Watzy
11-09-2006, 08:20 PM
Ma hajd, naravno da je terorizam(mafija u ovom slucaju) i da je čin potpuno neprihvatljiv, al o čemu on? :nuts:
Mogućnost političkog atentata nije isključena, dapače je vrlo vjerojatna.
Sam izvršitelj nije nužno mafijaš (tj. pripadnik grupe koja se bavi organiziranim kriminalom), jer lako može u pitanju biti socijalno nezadovoljna osoba - dakle proleterski smrad koji se pod utjecajem ljevičarske propagande pretvorio u neuspjelog atentatora.
Pljačka? Pa to je prisvajanje imovine uz upotrebu sile ili prijetnje. Naš KZ tretita ta djela kao 'Razbojništvo' i 'Razbojničku krađu'.
Razbojništvo
Članak 218.
(1) Tko uporabom sile protiv neke osobe ili prijetnjom da će izravno napasti na njezin život ili tijelo oduzme tuđu pokretnu stvar s ciljem da je protupravno prisvoji,
kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
(2) Ako je razbojništvo počinjeno u sastavu grupe ili zločinačke organizacije, ili ako je uporabljeno kakvo oružje ili opasno oruđe,
počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od tri do dvanaest godina.
Razbojnička krađa
Članak 219.
(1) Tko je zatečen pri počinjenju kaznenog djela krađe, pa s ciljem da ukradenu stvar zadrži, uporabi silu protiv neke osobe ili prijetnju da će izravno napasti na njezin život ili tijelo,
kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
(2) Ako je razbojnička krađa počinjena u sastavu grupe ili ako je uporabljeno kakvo oružje ili opasno oruđe,
počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od tri do dvanaest godina.
Pašalić je dovoljno imučan i zbrinut da bi se išao upuštati u takva ili slična kaznena djela.
Zrinski
11-10-2006, 04:35 AM
Watzy mislim da se tu ne misli na kradju tipa da je ukrao cokoladu iz samoposluge nego da se covjek se nakrao novca dijaspore i obagatio se takodjer i pranjem novca. Mislim da je zbilja doslo vrijeme da se otvore nekakve istrage o tome i da lopove privedemo pravdi.
Jedino ako ti ne mislis da je to zbilja u interesu Hrvatske i njenog "imidza"? To bi zbilja tragicno...
Samo da te pitam...kako to jedan doktor opce prakse odjednom ima toliku imovinu da si gradi maltene dvorac u sred Zagreba? Tebi to nije sumnjivo? Da ga netko kokne sutra ne bi ni trepnuo...taj bi prvi zbrisao da se nesto pocne dogadjati. Dok su drugi za vrijeme rata isli na prvu crtu on je bio u zaledjini i krao te iste ljude.
Bartholomew Roberts
11-10-2006, 09:28 AM
Ima li pravog dokaza da je Pasalic lopov ili je to samo prica?
Watzy
11-10-2006, 12:09 PM
Watzy mislim da se tu ne misli na kradju tipa da je ukrao cokoladu iz samoposluge nego da se covjek se nakrao novca dijaspore i obagatio se takodjer i pranjem novca.
'Pljačka' je propagandni izraz kojeg protivnici starog HDZ-a neadekvatno upotrebljavaju za privatizaciju devedesetih.
Mislim da je zbilja doslo vrijeme da se otvore nekakve istrage o tome i da lopove privedemo pravdi.
Svakako, ali to ne znači da svakog imućnog političara valja proglašavati lopovom samo na temelju Globusovih naslovnica. Zbog čega nitko ne piše o Račanovim vilama, nego redovito o Pašalićavim?
Jedino ako ti ne mislis da je to zbilja u interesu Hrvatske i njenog "imidza"? To bi zbilja tragicno...
Taj imiđ je više narušila priča o nekoj sveopćoj krađi nego kriminal koji je stvarno postojao. To se najbolje vidi na nedavnom fondu za obranu Gotoviine koji je došao iz 90% domaćih izvora. Inače bi emigracija odvojila znatno više nego 10%, ali su je obeshrabrile priče o 'pljački', priče kako je veći dio njihove pomoći za vrijeme rata završio u privatnim džepovima.
Naravno da se kralo i potkradalo kao i u svakoj anarhiji. Svugdje postoji netko tko si je kamionet napunio doniranim puškama ili municijom i preprodavao za svoj džep, pa danas živi u vili. Samo takovog neće žuta štampa staviti na zub jer taj nije nitko i nište - nego će staviti Pašalića - bivšeg Tuđmanovog ministra bliskog Šušku.
Samo da te pitam...kako to jedan doktor opce prakse odjednom ima toliku imovinu da si gradi maltene dvorac u sred Zagreba? Tebi to nije sumnjivo? Da ga netko kokne sutra ne bi ni trepnuo...taj bi prvi zbrisao da se nesto pocne dogadjati. Dok su drugi za vrijeme rata isli na prvu crtu on je bio u zaledjini i krao te iste ljude.
Pretpostavljam da je uspješno sudjelovao u privatizaciji i taj novac znao na pravi način ulagati. Sama ta činjenica ne mora značiti da je pri tome prekršio neki zakon. A ako jest, o tome odlučuje sudstvo a ne tisak.
Ima li pravog dokaza da je Pasalic lopov ili je to samo prica?
Da dokazi postoje, nitko ga nebi okljevao staviti iza rešetaka - od današnjeg HDZ-a, pa do Mesića i SDP-a.
Pašalićeva stranka je politički potpuno osamljena i nepopularna, a Pašalić je trn u oku mnogih. Zato mislim da je nevjerojatno da dokazi postoje, jer da postoje, već bi bili sudski iskorišteni protiv njega. Nitko nebi bio sretniji od Mesića da može spremiti Pašalića u zatvor, budući da su mu on i Šušak bili najveći trn u oku zbog kojih je i napustio HDZ.
Zrinski
11-10-2006, 07:31 PM
Pretpostavljam da je uspješno sudjelovao u privatizaciji i taj novac znao na pravi način ulagati. Sama ta činjenica ne mora značiti da je pri tome prekršio neki zakon. A ako jest, o tome odlučuje sudstvo a ne tisak.
Ovisi sto ti ovdje smatras pod 'uspjesno'. Za mene privatizacija nije bila uspjesna nego je bila model kako unistiti i rasprodati kako bi sebi strpali novac u dzep a ljude koji su dali cijeli svoj zivot za pojedine tvrtke u otkaz u totalnu bezperspektivnu apatiju.
Da dokazi postoje, nitko ga nebi okljevao staviti iza rešetaka - od današnjeg HDZ-a, pa do Mesića i SDP-a.
Dokazi postoje no problem je u tome sto i oni koji ga optuzuju imaju trn u oku. Tako je i sam Mesic svojedobno bio u centru paznje sa malverzacijama i pranjem novca u 'Nasice Cementu'.
Pašalićeva stranka je politički potpuno osamljena i nepopularna, a Pašalić je trn u oku mnogih. Zato mislim da je nevjerojatno da dokazi postoje, jer da postoje, već bi bili sudski iskorišteni protiv njega. Nitko nebi bio sretniji od Mesića da može spremiti Pašalića u zatvor, budući da su mu on i Šušak bili najveći trn u oku zbog kojih je i napustio HDZ.
Ti se salis? Pasalic je jedan potpuni maringalac....politicka mrtva osoba koja se nikad vise nece baviti visokom politikom. Kao sto rekoh nije problem u dokazima nego u politickoj volji. Za sada u Hrvatskoj nema apsolutno nikakve politicke volje da se provede istraga i pritvore lopove koji su unistili tisuce hrvatskih tvrtki za vrijeme privatizacije.
Watzy
11-11-2006, 11:36 AM
Ti se salis? Pasalic je jedan potpuni maringalac....
No svojevremeno je bio poslje Tuđmana i Šuška 3. najmočnija osoba u državi. Da je možda bio malo oprezniji, mogao je ustrojiti vlastite stranačke para-jedinice kao one što ih je Glavaš dao Sanaderu na raspolaganje (Borbaševci), danas bi možda on bio premijer.
politicka mrtva osoba koja se nikad vise nece baviti visokom politikom.
Možda, ali to nije toliko niti bitno, jer se Pašalić ekonomski pretvara u magnata. Kapital mu npr. dopušta financiranje nacionalističkog tiska, financiranje predizbornih kampanja i sl. Novac može osigurati indirektnu političku moć i utjecaj koji nije toliko očit. ;)
Kao sto rekoh nije problem u dokazima nego u politickoj volji.
To što tvrdiš nema veze s vladavinom prava jer ako dokazi nisu bitni u sudskim progonima već isključivo politička volja, onda je riječ o političkim procesima.
Zavist širokih narodnih masa je nedovoljan razlog za progon ili razbaštinjenje onih kojima se ne može dokazati nepravilnost u poslovanju.
Trebala bi postojati politička volja za strože kažnjavanje za uvredu i klevetu. Dakle ako netko javno ustvrdi da je Pašalić ili netko drugi pljačkaš, lopov ili što li već, a to nije u stanju dokazati pred sudom, neka ga se pošalje iza rešetaka ili barem teško oglobi, jer tu se također radi o kaznenom djelu, napadu na čast i ugled pojedinca.
Watzy
11-11-2006, 12:19 PM
Novac za gradnju istarskog kompleksa Pašalićeva tvrtka je dobila legalno od tvrtke 'Hypo Leasing' u zamjenu za atraktivno zemljište i profitabilan projekt kao depozit.
Dakle radi se o kreditu kojeg je Hypo Leasing bio ovlašten dati i kakovog svakodnevno daje svakim drugim klijentima, bez medijske prašine.
Kog zanimaju izjave čelnika 'Hypo Leasiga', može ih naći u današnjem Večernjaku.
Zrinski
11-11-2006, 02:35 PM
To što tvrdiš nema veze s vladavinom prava jer ako dokazi nisu bitni u sudskim progonima već isključivo politička volja, onda je riječ o političkim procesima.
Upravo u tome i jest bit cijelog problema. Hrvatska jos uvijek nije pravna drzava jer zavisi od politicke volje odredjene elite.
Ukratko Pasalic je za mene lopovcina i nadam se da ce jednog dana zavrsiti iza resetaka....kao i vecina onih koji su sudjelovali u malverzacijama i pljacki u "privatizaciji".
vBulletin, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.