PDA

View Full Version : Ivić Pašalić

Jebivjetar
11-22-2005, 10:07 AM
Dakle, doktor s dva prezimena...

Bezkrupulozni političar i iznimno vješt lopov ili žrtva medija i političke urote?
Mladi političar s budućnošću ili ostatak starog HDZovog sistema spreman za mirovinu?

Watzy
11-22-2005, 04:28 PM
Poslje Hebranga, Pašalić je uz Tuđmana mlađeg jedini značajniji igrač koji preostaje nacionalno nastrojenom dijelu biračkog tijela. Svijestan je vlastite proskribiranosti i zna da će još dugo trebati da se stvari 'slegnu'. Sumnjam da će ikad postati populistička ikona poput Salamandera i Mesnatog jer mi nismo takovo društvo, ali ni u kom slučaju nije otpisan, pogotovo ne poslje nedavnog Đapićevog približavanja neo-HDZ-u.

Između HDZ-a i SDP-a granice su sve slabije definirane, a HSP se već dobrano uglibio u istom kolosijeku. Zato Pašalić može očekivati dobar dio HSP-ovih birača na slijedećim izborima.

Watzy
12-02-2005, 03:27 PM
Đapić mi se smučio. Prvo ono sramotno poklonstvo u Izrael, sad pak najave poklonstva u Jasenovac i na poslijetku najave čestitke Srbima: "Hristos se rodi!"
Thompson je istupio iz HSP-a, to sve govori.

Jebeš tu stranku kojoj je savjetnik stara masončina Mate Granić. :rolleyes:

Slavic Enforcer
12-02-2005, 11:19 PM
Đapić mi se smučio. Prvo ono sramotno poklonstvo u Izrael, sad pak najave poklonstva u Jasenovac i na poslijetku najave čestitke Srbima: "Hristos se rodi!"
Thompson je istupio iz HSP-a, to sve govori.

Jebeš tu stranku kojoj je savjetnik stara masončina Mate Granić. :rolleyes:

Da, samo da HSP, otkad umjesto Paveliceve slike u glavnom stanu Slavena Leticu i sad Mate Granica za savjetnike ima, na izborima kontinuirano vise i vise glasova dobiva.

Watzy
12-03-2005, 12:32 AM
Da, samo da HSP, otkad umjesto Paveliceve slike u glavnom stanu Slavena Leticu i sad Mate Granica za savjetnike ima, na izborima kontinuirano vise i vise glasova dobiva.

To ćemo tek vidjeti jer najradikalnije poteze i reforme Đapić je proveo u kratkom vremenu, od kad se približio gradonačelničkoj fotelji, tj nakon prošlih izbora. Premda se doduše riješio ustaške ikonografije stranka je još uvijek zadržavala nacionalni imiđ i retoriku - mogli bi reći da je HSP bio nešto poput desnog krila starog HDZ-a. No ovom najnovijom serijom poteza Đapić se jasno legitimirao pred svojim biračima (tj. 'nacionalnim Hrvatima') kao Sanader br. 2.