PDA

View Full Version : Cestit Bozic

Bartholomew Roberts
12-24-2006, 06:03 AM
Cestit Bozic svima clanovima ovdje na Phora Hrvatska!

Zrinski
12-24-2006, 09:17 AM
Takodjer. Cestit Bozic svima.

Jebivjetar
12-24-2006, 01:42 PM
Sretan Božić i Nova godina. :)

Slavic Enforcer
12-24-2006, 01:59 PM
Sretan Božić. :)

Watzy
12-24-2006, 04:32 PM
Čestit Božić. :)

Ace Rimmer
12-24-2006, 05:27 PM
Čestit Božić :)

http://www.theworkofgod.org/Devotns/Rosary/j3.jpg

Edzamon
12-24-2006, 07:04 PM
Srecan Bozic svima i najljepse zelje! :)

Bartholomew Roberts
12-25-2006, 08:46 AM
@ Watzy et.al;

kako se dobije one 'kvake' nad slovom 'C' da bi dobio 'Tch' i 'ch'? Nemam problema za 'š', 'ž'?

VAMPIR
12-25-2006, 10:36 AM
Srećan Božić i sve vam najbolje želim. Neka je Gospod Isus Hrist sa vama i neka vam da svaku sreću i dobro! :) :) :)

Ace Rimmer
12-26-2006, 06:55 PM
@ Watzy et.al;

kako se dobije one 'kvake' nad slovom 'C' da bi dobio 'Tch' i 'ch'? Nemam problema za 'š', 'ž'?

Pa ja ih imam na tipkovnici, ne znam...

dimitrije
12-26-2006, 08:40 PM
Sretan Bozic svim vernicima,svako dobro i puno srece.

Imao bih jedno religijsko pitanje ako mu ovde nije mesto neka ga moderator prebaci u poseban thread ali samo da ga ne brise jer me veoma zanima vase misljene
Pitanje se odnosi i na pravoslavn vernike

Kakav je vas stav o Bozijem postupku kada je rekao Mariji i Josifu da iznesu Isusa iz grada jer ce ga Irod ubiti?Zar ne smatrate da je bio nepravedan jer je dopustio da umre 2000 dece,mislim ako je vec svemoguc i milosrdan sto nije pomogao ili uradio nesto i tako spasao 2000 dece?

,

Watzy
12-26-2006, 11:10 PM
Kakav je vas stav o Bozijem postupku kada je rekao Mariji i Josifu da iznesu Isusa iz grada jer ce ga Irod ubiti?Zar ne smatrate da je bio nepravedan jer je dopustio da umre 2000 dece,mislim ako je vec svemoguc i milosrdan sto nije pomogao ili uradio nesto i tako spasao 2000 dece?

Očito je da se radi o spasenju duše. Dakle duše smrtne djeca su spašene vječnim životom u božjoj prisutnosti.

Zanimljivo je da ga protivnici također znaju karakterizirati kao bezobzirnog osvetnika ili tiranina u slučajevima intervencije (npr. Veliki potop, Sodoma i Gomora, Otkrivenje...).

VAMPIR
12-27-2006, 11:30 AM
Mislim da je tačna ona da su čudni putevi Gospodnji... Međutim, moje mišljenje je da nije Bog taj kojeg treba provjeravati i ubacivati u sitne ljudske kalupe (koji su spremni praviti i takve nelogičnosti poput opravdavanja zločina a u isto vrijeme (navodne) vjere u Gospoda Isusa Hrista!!!) već treba ispitivati ljudske tvorevine vezane za religiju... ali onom ko istinski vjeruje mislim da ni to nije baš bitno. Ideja je ono u šta se vjeruje, ne forma.

Girl_from_Tomici
12-27-2006, 12:40 PM
pridruzujem se cestitkama, sve najljepse :) :) :)

Slavic Enforcer
12-27-2006, 03:36 PM

Tko zna pod utjecajem kojih droga su bili oni koji su to izmislili...

dimitrije
12-27-2006, 08:55 PM
Očito je da se radi o spasenju duše. Dakle duše smrtne djeca su spašene vječnim životom u božjoj prisutnosti. Koja je poenta zivjenja onda?Sta sam ja zgresio da me ovako muci,sto i mene nije odmah zrtvovao pa da idem da grickam jabuke sa Adamom i co.

Zanimljivo je da ga protivnici također znaju karakterizirati kao bezobzirnog osvetnika ili tiranina u slučajevima intervencije (npr. Veliki potop, Sodoma i Gomora, Otkrivenje...).Ako je suditi po bibliji onda zaista i jeste,posebno je okrutan prema lepima ,bogatima i uspesnima takvi mu netrebaju a ni njegovom sinu isusu samozvanom hristosu

Watzy
12-27-2006, 09:28 PM
Koja je poenta zivjenja onda?Sta sam ja zgresio da me ovako muci,sto i mene nije odmah zrtvovao pa da idem da grickam jabuke sa Adamom i co.
Ako je suditi po bibliji onda zaista i jeste,posebno je okrutan prema lepima ,bogatima i uspesnima takvi mu netrebaju a ni njegovom sinu isusu samozvanom hristosu

Nije točno da Bog ne cijeni materijalni uspjeh i da ne kažnjava zavist onih neuspješnih nad uspješnima. Zavist se u kršćanstvu smatra smrtnim grijehim.

"I Jahve reče Kajinu: "Zašto si ljut? Zašto ti je lice namrgođeno? Jer ako pravo radiš, vedrinom odsijevaš. A ne radiš li pravo, grijeh ti je kao zvijer na pragu što na te vreba..." (Postanak)

dimitrije
12-28-2006, 12:48 AM
Nije točno da Bog ne cijeni materijalni uspjeh i da ne kažnjava zavist onih neuspješnih nad uspješnima. Zavist se u kršćanstvu smatra smrtnim grijehim.

"I Jahve reče Kajinu: "Zašto si ljut? Zašto ti je lice namrgođeno? Jer ako pravo radiš, vedrinom odsijevaš. A ne radiš li pravo, grijeh ti je kao zvijer na pragu što na te vreba..." (Postanak)Jevrejski bog ne voli materijalno jake ljude ako je suditi po isusu samozvanom hristosu,zato je pricao onakve stvari tipa,, pre ce kamila kroz svilene usi nego bogat u raj'',zatim ,,prodaj sve sto imas''' a govorio je i stvari tipa ,,vi koji se sada smejete plakacete''
Sto i jeste jedan od glavnih razloga zbog kojeg ta nakaradna vera egzistira,ona je stvorena radi manipulacije ljudi i unistavanja duha a ujedno i bogacenja crkve i njenih vlastodrzaca
Isusu kao i karl marksu i ostalim jevrejima netrebaju bogati i uspesni ljudi zato je isus prilikom ulaska u Jerusalim i pomagao samo slepima i sakatima a pretio uspesnima kako ce ih bog podaviti kao macice ako ne budu pokorni
Da bi se dokazalo kako je hristova vera jos jedan trik za vranje naroda uvek treba podvuci paralelu izmedju hristovog i marksovog predavanja,zaista obojca i pored toga sto su oboje obrezani imaju mnogo slicnosti u nacinu na koji ledaju slobodnu trgovinu i trziste.Setimo se sta je isus uradio kada je usao na pijacu
A evo i paralele
Jedan jevrejin kaze,,kada dodje carastvo bozije ko nije imao nista imace sve''
Drugi jevrejin kaze ,,kada bude sveopsti komunizam ko je bio zadnji postace prvi''
toliko o toj svetoj veri i njenim apsurdima

Watzy
12-28-2006, 03:07 AM
Jevrejski bog ne voli materijalno jake ljude ako je suditi po isusu samozvanom hristosu,zato je pricao onakve stvari tipa,, pre ce kamila kroz svilene usi nego bogat u raj'',zatim ,,prodaj sve sto imas''' a govorio je i stvari tipa ,,vi koji se sada smejete plakacete''
Sto i jeste jedan od glavnih razloga zbog kojeg ta nakaradna vera egzistira,ona je stvorena radi manipulacije ljudi i unistavanja duha a ujedno i bogacenja crkve i njenih vlastodrzaca
Isusu kao i karl marksu i ostalim jevrejima netrebaju bogati i uspesni ljudi zato je isus prilikom ulaska u Jerusalim i pomagao samo slepima i sakatima a pretio uspesnima kako ce ih bog podaviti kao macice ako ne budu pokorni
Da bi se dokazalo kako je hristova vera jos jedan trik za vranje naroda uvek treba podvuci paralelu izmedju hristovog i marksovog predavanja,zaista obojca i pored toga sto su oboje obrezani imaju mnogo slicnosti u nacinu na koji ledaju slobodnu trgovinu i trziste.Setimo se sta je isus uradio kada je usao na pijacu
A evo i paralele
Jedan jevrejin kaze,,kada dodje carastvo bozije ko nije imao nista imace sve''
Drugi jevrejin kaze ,,kada bude sveopsti komunizam ko je bio zadnji postace prvi''
toliko o toj svetoj veri i njenim apsurdima

Potpuno si u krivu. Jahve/Adonaj je po Kralju Kraljeva Bog samilosti i darežljivosti, a ne židovske škrtosti, zlatoljubstva i parohijalne uskogrudnosti koja po svemu sudeći glavna neo-arijska 'kvaliteta', kao uostaom karakteristika svih zaostalih divljaka, počevši od Židova, pa do nacista i njihovih arapskih saveznika.

Sve su to slabe i siromašne sorte. Dati može prvenstveno onaj koji ima a samilost pak može ukazati samo onaj koji je u tom položaju. Krščanstvo nikome ne stavlja nož pod vrat da ukazuje samilost nekome tko to ne želi, a upravo stoga što promiće etiku požrtvovnost i solidarnosti među članovima zajednice, kršćanska su društva funkcionalnija i prosperitetnija od divljačkih u svakom pogledu .

Kršćanstvo je možda bilo revolucionarno u robovlasničkom društvo, kada je i nastalo, ali od ranog srednjeg vijeka pa sve do dana današnjeg radi se o prilično konzervativnoj i reakcionarnoj misli.
Ova usporedba Makrsa i Isusa je inače nacistička idiotarija koja prikriva crvenu i ljevičarsku narav samog nacizma. Konzervativni kršćani su daleko od bilo kakovog ekonomskog, pa čak niti političkog egalitarizma.

Proleter ja taj koji srlja upravo u redove smeđokošuljaša jer mu ti obečavaju povlastice i obilje koje ne zaslužuje tek na temelju prava p.... iz koje je ispao, a ne zasluga. Gledaj npr. svog manijaka Hitlera. On nije bio nikakav aristokrat - niti u intelektualnom, niti u materijalnom, a ponajmanje u duhovnom pogledu. Kao klošarska proleterčina je nabasao na rasističke pamflete poput 'Ostare' i dobio ideju da je i on velik i bitan samo zato što je ispao iz teutonske p.... Sam nije zaslužan čak niti za zla koja je počinio, jer ih niti nebi mogao učiniti bez Wehrmachta kojega je ustrojila konzervativna njemačka aristokracija - napose gorljivi katolik von Pappen.

Naravno i kršćanska društva posjeduju svojih slabosti koje protivnici i infiltratori znaju iskorištavati, no povijest nas uči da uvijek iznađemo način za prirediti im crnu uru.

Bartholomew Roberts
12-28-2006, 08:25 AM

Nakon tog pokolja, da li je on mislio da je u tome stradao i Isus? Možda je to kako je Isusu uspijelo ostati živ.

U biblij uvijek nades neko dobro nakon zla.

VAMPIR
12-28-2006, 09:42 AM
...,, pre ce kamila kroz svilene usi nego bogat u raj''...
Ovaj citat je djelo lošeg prevoda Biblije od strane Vuka Karadžića. Naime, Vuk je loše preveo riječ ''camei'' što na hebrejskom znači konopac. Permutovao ga je sa riječju ''camel''....

Tako da logička cjelina glasi:

''Prije će konopac kroz iglene uši nego bogataš u raj...''

dimitrije
12-28-2006, 03:29 PM
Ovaj citat je djelo lošeg prevoda Biblije od strane Vuka Karadžića. Naime, Vuk je loše preveo riječ ''camei'' što na hebrejskom znači konopac. Permutovao ga je sa riječju ''camel''....

Tako da logička cjelina glasi:

''Prije će konopac kroz iglene uši nego bogataš u raj...''
Da ali smisao ostaje isti,zar ne?

VAMPIR
12-28-2006, 05:43 PM
Da ali smisao ostaje isti,zar ne?
Naravno! Ovo je bila samo moja mala digresija u cilju polunevažne eduko kontribucije, ili narodski rečeno: KURČENJE... :D:D:D

Slavic Enforcer
12-28-2006, 08:05 PM
Jel' po bibliji grijeh da se branis ako te netko napadne?

dimitrije
12-28-2006, 11:19 PM
Jel' po bibliji grijeh da se branis ako te netko napadne?
Jeste cak je greh i da osudis napad,,ne sudi da ti ne bude sudjeno''
Kakva mazohisticka religija,zar ne?

Slavic Enforcer
12-29-2006, 12:18 AM
Ja vjerujem u svojeg boga, a moj ne smatra grijehom da se branim.

Jebivjetar
12-29-2006, 06:54 AM
Inkvizitori su bili nadasve mazohistički nastrojeni. :D

VAMPIR
12-29-2006, 11:42 AM
Inkvizitori su bili nadasve mazohistički nastrojeni. :D
Inkvizitori su bili NE Hrišćansko smeće. Veze sa Hristovom idejom isto koliko i ja sa Zen Budizmom i transcedentalnom meditacijom.
A ježim se od bukvalnog tumačenja Hrišćanstva...

skalle
12-29-2006, 12:30 PM
Jeste cak je greh i da osudis napad,,ne sudi da ti ne bude sudjeno''

Koliko se sjecam u jednom od tvojih postova sam procitao da su Bosnjaci u sustini Srbi koji su primili Islam. Ono sto ih odvaja od "pravih" Srba je,dakle njihova religija.

Sto tebe onda cini Srbinom ako nijesi hriscanin?

VAMPIR
12-29-2006, 01:39 PM
Koliko se sjecam u jednom od tvojih postova sam procitao da su Bosnjaci u sustini Srbi koji su primili Islam. Ono sto ih odvaja od "pravih" Srba je,dakle njihova religija.

Sto tebe onda cini Srbinom ako nijesi hriscanin?
Pravo pitanje. Ja mislim da su oni Bošnjaci koji porijeklo vode od Srba danas druga nacija iz više razloga, a pitanje religiozne pripadnosti je samo jedan, i to ne mali.

Jebivjetar
12-29-2006, 03:15 PM
Inkvizitori su bili NE Hrišćansko smeće. Veze sa Hristovom idejom isto koliko i ja sa Zen Budizmom i transcedentalnom meditacijom.
A ježim se od bukvalnog tumačenja Hrišćanstva...
Vidim da si se i ti odmetnuo od majke crkve. Nemoj širiti svoje krivovjerje internetom da ti ljudi u crnom ne bi pokucali na vrata usred noći. :whip: :rofl:

dimitrije
12-29-2006, 05:40 PM

Sto tebe onda cini Srbinom ako nijesi hriscanin?Cini me moja krv i rodina Srbin sam po duhu a ne po tome sto idem da se klanjam razapetim jevrejima koji me uce da budem deo stada koje oni sisaju po potrebi
Odluka je pala da primimo hristcanstvo da ne bi bili unisteni od strane neprijatelja koji su tada kidisali na sve koji nisu uzeli tu bolesnu veru
Ali smo mi Srbi uspeli da sacuvamo deo stare tradicije pa i danas slavimo Slavu tj stare bogove, koliko je sam cin slavljenja lepsi od hriscanskog moljenja i ponizavanja pred umobolnicima u sektaskim odorama.

Turke tj te sto ih ti nazivas bosnjacima i pises velikim slovom ne razdvaja samo cinjenica da su primili islam vec cinjenica da se njihov mentalni sklop totalno izmenio

A sta tebe cini crnogorcem sto si u sekti udbasa mirasa?Reliigija nema veze sa nacionalnoscu!!!

VAMPIR
12-29-2006, 05:55 PM
Vidim da si se i ti odmetnuo od majke crkve. Nemoj širiti svoje krivovjerje internetom da ti ljudi u crnom ne bi pokucali na vrata usred noći. :whip: :rofl:
Popovi? :D:D:D:D:D

Jebivjetar
12-30-2006, 06:49 AM
Ali smo mi Srbi uspeli da sacuvamo deo stare tradicije pa i danas slavimo Slavu tj stare bogove, koliko je sam cin slavljenja lepsi od hriscanskog moljenja i ponizavanja pred umobolnicima u sektaskim odorama.
A je? Primite se za rukice i plešete po livadi s cvijećem oko vrata? :rofl:

Popovi? :D:D:D:D:D
Will Smith sigurno ne. :confused:

Watzy
12-30-2006, 08:00 AM

Jadni smo ti mi sektaši u katedralama nebom pod oblake protiv 'slave'. Pogotovo ako im se pridruže Hare Krisnoidi u krpama da "slavi" dodaju arijsku notu. http://www.clicksmilies.com/s0105/grinser/grinning-smiley-009.gif

dimitrije
12-30-2006, 01:47 PM

Ne bas tako za dan svetoga Vida kojeg mi danas slavimo kao Vidovdan se nekada pravio kvadrat od cveca koji se preskakao,danas se nazalost to izgubilo ali nadam se da cemo ponovo
To je deo nase tradicije!!!
A sta radite vi?

VAMPIR
12-30-2006, 02:26 PM
Will Smith sigurno ne. :confused:
Sranje...:( više bih volio Will-a Smitha i Tommy Lee Jones-a viđet pred vratima...:D

Zrinski
12-30-2006, 02:49 PM
Sranje...:( više bih volio Will-a Smitha i Tommy Lee Jones-a viđet pred vratima...:D

Nemoj da te Amfilohije cuje. ;)

Edzamon
12-30-2006, 02:56 PM
otac mi je govorio da kad su bili djeca imali su obred, nedje na proljece da preskacu preko vatre zapaljene u dvoristu ili basti, da se ka "prociste" znam da ovaj obicaj nema blage veze sa hriscanstvom, al ne znam odakle potice?
Anybody? :confused:

Jebivjetar
12-30-2006, 04:54 PM
Većina današnjih kršćanskih običaja nema nikakve veze sa kršćanstvom iz vremena Isusa. Sve su o stare narodne tradicije koje su doživjele transformaciju u kršćanstvo kako bi ono bilo prihvatljivije novokrštenim narodima.

Osobno nisam baš nešto religiozan i mislim da gledam realnije kad se priča o vjeri.

Jedno vrijeme su me dosta zanimali poganski običaji, pogotovo slavenskih naroda. Na kraju sam uvidio da se takvih stvari uglavnom hvataju kojekakvi čudaci i pripadnici marginalnih skupina. Ili se radi o kojekakvim "nazi" metalcima i skinsima koji su popušili spiku o Odinu/Thoru/Svarogu/Perunu iz pjesama trećerazrednih bendova, ili pak o nekakvima new age hipijima. Ti ljudi zapravo nemaju nikakve stvarne veze sa tim tradicija nego se radi o običnom trendu.

Sa druge strane imam više nego dobru priliku vidjeti kako kršćanstvo može negativno djelovati na ljude kada se pretjera. Toliko da ljudi postanu zatupljeniji i otuđeniji od stvarnog svijeta nego gore spomenuti moderni "pogani".

VAMPIR
12-31-2006, 12:39 PM
Nemoj da te Amfilohije cuje. ;)
Neće... Nijesmo na istim talasima...:D:D:D

dimitrije
12-31-2006, 01:36 PM
Jedno vrijeme su me dosta zanimali poganski običaji, pogotovo slavenskih naroda. Na kraju sam uvidio da se takvih stvari uglavnom hvataju kojekakvi čudaci i pripadnici marginalnih skupina. Ili se radi o kojekakvim "nazi" metalcima i skinsima koji su popušili spiku o Odinu/Thoru/Svarogu/Perunu iz pjesama trećerazrednih bendova, ili pak o nekakvima new age hipijima. Ti ljudi zapravo nemaju nikakve stvarne veze sa tim tradicija nego se radi o običnom trendu.
.
Totalno si upravu to i meni najvise smeta
Cini mi se da to neko namerno radi kako bi unistio kredibilitet stare vere,kod nas u Srbiji postoji nekakav Slovenski Krug koji radi neka sektasica Maja Mandic i kroz staro rodoverije gura sranja Alistera Krolija i kabalizam

VAMPIR
12-31-2006, 10:48 PM
Totalno si upravu to i meni najvise smeta
Cini mi se da to neko namerno radi kako bi unistio kredibilitet stare vere,kod nas u Srbiji postoji nekakav Slovenski Krug koji radi neka sektasica Maja Mandic i kroz staro rodoverije gura sranja Alistera Krolija i kabalizam
Normalno da je u pravu. Ajd ljudi, pa ko može ozbiljno vjerovat u npr. Peruna... Cernobog je već druga stvar...:D:D:D

dimitrije
01-01-2007, 12:18 PM
Normalno da je u pravu. Ajd ljudi, pa ko može ozbiljno vjerovat u npr. Peruna... Cernobog je već druga stvar...:D:D:DNije to religija u koja zahteva veru kao hriscanstvo,ona se slavi....znam i ja da je besmisleno verovati u tako nesto ali to nam je ipak deo tradicje.....i blizi su mi Svarog i Perun nego recimo mojsije i pavle

VAMPIR
01-02-2007, 11:13 AM
Nije to religija u koja zahteva veru kao hriscanstvo,ona se slavi....znam i ja da je besmisleno verovati u tako nesto ali to nam je ipak deo tradicje.....i blizi su mi Svarog i Perun nego recimo mojsije i pavle
To je naravno, na rasnoj osnovi...

Ace Rimmer
01-02-2007, 11:16 AM
I to da su prva dva mit, dok su druga dva zaista postojali. :-p