PDA

View Full Version : skup podrške srpskom narodu i njegovoj težnji da Kosovo i Metohija ostanu u sastavu R

The Serb
02-20-2007, 01:17 AM
Prizvati istorijsko pamćenje
Veliki narodni skup podrške srpskom narodu i njegovoj težnji da Kosovo i Metohija ostanu u sastavu Republike

Podgorica – Veličanstvenim skupom ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, koji je organizovalo Srpsko narodno vijeće Crne Gore, preksinoć je nekoliko hiljada žitelja ovog i ostalih crnogorskih gradova, noseći zapaljene sveće, zahtevalo od međunarodne zajednice, kao i rukovodstva Srbije da Kosovo mora ostati u sastavu ove republike, a crnogorsku političku elitu pozvali da promene politiku i podrže celovitost Srbije.

Učesnici skupa poručili su da je „Kosovo temelj Crne Gore” i da „u Crnoj Gori živi više od polovine stanovnika u kojima srce kuca Kosovom – srpskom kolevkom”.

Predsednik Upravnog odbora SNV-a dr Momčilo Vuksanović je rekao da su se okupili ispred hrama kao srpski narod Crne Gore da se zakunu da se nikada neće odreći Kosova i Metohije i da će bezrezervno podržati braću u naporima da se sačuva celovitost Srbije sa KiM u njoj.

„Što je Jerusalim za Jevreje to je za Srbe Kosovo. Kosovom su disali i mislili naši preci kroz vekove, Kosovom i mi dišemo i mislimo. Zbog toga se Kosmetom, metohom Pećke Patrijaršije, koja je majka svih naših crkava, ne sme trgovati”, naglasio je Vuksanović. „Sa ovoga mesta pozivamo i aktuelnu vlast Crne Gore da sebi prizove istorijsko pamćenje i ljudsku savest i bude sa svojom braćom i svojim narodom u vremenu kada im je teško. Da podrže Srbiju u odbrani vekovnog nedeljivog prostora Kosova i Metohije i tako sačuvaju obraz istorijske Crne Gore.”

On je okupljenim građanima poručio da „ne možemo očekivati od međunarodne zajednice da nam sačuva Kosovo i Metohiju ako sami ne pokažemo da ih se nikada nećemo odreći”.

„Mi, Srbi iz Crne Gore, branićemo našu duhovnu kolevku onim metodama i sredstvima koja u tom svetom poslu bude koristio sav srpski narod”, poručio je Vuksanović.

Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosmeta Milan Ivanović je rekao da bi podgorički režim u skladu sa vekovnim bratskim odnosima Srbije i Crne Gore trebalo da podrži zvanični Beograd u borbi za očuvanje južne srpske pokrajine u Srbiji, jer „Srbija nema većeg prijatelja i brata od Crne Gore, a Crna Gora ne može imati većeg prijatelja od Srbije, srpske države i srpskog naroda”.

„Ova noć je morala da dođe. Ovaj režim ne može da bude večan i siguran sam da narod u Crnoj Gori podržava svoju braću u Srbiji i da je protiv ugrožavanja teritorijalnog integriteta i otimanja Kosova i Metohije iz sastava Srbije. Pozivamo vlast u Crnoj Gori da promeni politiku kada je u pitanju rešavanje kosmetskog problema i da podrži celovitost Srbije. Podgorički režim bi trebalo da promeni politiku kojom sada zastupa proalbanske stavove i plan specijalnog izaslanika Ujedinjenih nacija Martija Ahtisarija”, rekao je Ivanović. „Formiranje druge nezavisne albanske države na ovim prostorima znači samo jedan korak ka formiranju ’velike Albanije’, a ’velika Albanija’ nije samo na prostoru sadašnje Republike Srbije, već i na prostorima okolnih zemalja, a među njima i na prostoru Crne Gore. A režim koji ne vidi to, radi protiv interesa svoga naroda i protiv same sopstvene države".

On je podsetio učesnike skupa da je predsednik vlade Kosova Agim Čeku od strane crnogorske vlasti primljen kao predstavnik nezavisne države, što je „bilo krajnje neprimereno”.

„Opstanak Kosova i Metohije u granicama Srbije je od vitalnog značaja ne samo za ljude prognane sa njihovih ognjišta, već i za stabilnost i bezbednost celog regiona. Opstanak Kosova pored srpskog naroda iz Crne Gore i njihovih srpskih stranaka trebalo bi da bude od posebnog značaja i za Crnogorce kojih je prema poslednjem popisu na Kosmetu živelo oko 37.000. Treba li i ko može da to zaboravi”, pitao je Ivanović.

Član pregovaračkog tima Republike Srbije o statusu Kosmeta Marko Jakšić je poručio da nikada Crna Gora u svojoj istoriji na prostorima Kosova i Metohije nije volela više Turke nego Srbe.

„Verujem da će i ova vlast poštovati tradiciju. Mi smo došli ovde da pozovemo vlast i narod u Crnoj Gori da pomogne Srbiji u borbi za odbranu Kosmeta, jer smatramo da Crna Gora ima mnogo veće pravo da to radi nego Rusija, Slovačka, Češka, Španija i još neke zemlje, s obzirom na tradiciju i na to što smo isti narod”, poručio je Jakšić. „Srbija i Crna Gora su se uvek kroz istoriju uzajamno pomagale. Londonskim mirom 1913. godine Crnoj Gori je garantovana teritorija okoline Peći i Đakovice, koju je ona posle toga unela u Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca. Nažalost, sadašnji crnogorski vlastodršci prenebregavaju takve činjenice i utisak je da im je bliža srpska krvopija u liku Agima Čekua nego demokratsko rukovodstvo Srbije. Verujem da će istorija svakom odrediti svoje mesto".
Na skupu su, pored njih, govorili i pesnici Blagoje Baković, Ranko Jovović i student Milun Zogović.

Zvek_Zivi_Cetinjanin
02-20-2007, 04:31 AM
Uste jedna laz podmukle bagre veljeserbaljskije cetnjaka i poserebica :
Quote:Učesnici skupa poručili su da je „Kosovo temelj Crne Gore” i da „u Crnoj Gori živi više od polovine stanovnika u kojima srce kuca Kosovom – srpskom kolevkom”.:viking: :deadhorse: Crna Gora nikat nije imala nicesove veze sa Kosova osim sto tamo zive odredjen broj Crnogoraca taman ka i u ostale zemlje svijeta !

VAMPIR
02-20-2007, 10:45 AM
Ooooooo.... Vidim, Vuksanović je živ... A ja mislio... :D:D:D
I ja dajem podršku za Kosovo, ali dovodit ga u vezu sa CG je najblaže rečeno smiješno...

The Serb
02-20-2007, 12:23 PM
I ja dajem podršku za Kosovo, ali dovodit ga u vezu sa CG je najblaže rečeno smiješno...

Edited by CERNOBOG: Insult deleted

Formiranje druge nezavisne albanske države na ovim prostorima znači samo jedan korak ka formiranju ’velike Albanije’, a ’velika Albanija’ nije samo na prostoru sadašnje Republike Srbije, već i na prostorima okolnih zemalja, a među njima i na prostoru Crne Gore. A režim koji ne vidi to, radi protiv interesa svoga naroda i protiv same sopstvene države".

Sta je tu toliko tesko da se shvati?:confused:

The Serb
02-20-2007, 12:26 PM
: Crna Gora nikat nije imala nicesove veze sa Kosova osim sto tamo zive odredjen broj Crnogoraca taman ka i u ostale zemlje svijeta !

Edited by CERNOBOG: E, ovako: Ovo je posljedne upozorenje. Ili mijenjaj riječnik ili letiš. Nikom nije u cilju da budeš banovan, naprotiv, ali ovakvim ponašanjem jednostavno ne ostavljaš drugu mogućnost. Smatraj se zvaničnom upozorenim. Zapamti, ovo je posljednje upozorenje.

VAMPIR
02-20-2007, 12:39 PM
Edited by CERNOBOG: Insult deleted

Formiranje druge nezavisne albanske države na ovim prostorima znači samo jedan korak ka formiranju ’velike Albanije’, a ’velika Albanija’ nije samo na prostoru sadašnje Republike Srbije, već i na prostorima okolnih zemalja, a među njima i na prostoru Crne Gore. A režim koji ne vidi to, radi protiv interesa svoga naroda i protiv same sopstvene države".

Sta je tu toliko tesko da se shvati?:confused:
Ja mogu imati mišljenje što se tiče projekta V. Albanije, i svakako ga imam, a to je da taj projekat nije u fazi realizovanja. Albanci su igrali na sigurnu kartu: Kosovo. Jedinu koju su i mogli dobiti.
A što se tiče Kosova, Srbija ima moju punu podršku u borbi da ga zadrži.

Edzamon
02-20-2007, 01:15 PM
E ovako, ja nisam Srbin nego Crnogorac, I smatram da je Crna Gora drzava Crnogoraca a ne Srba, ali sto se tice kosova, zarko bih volio da ostane u sastavu Srbije, jer je to oduvjek bila Srpska zemlja, centar srpske srednjevjekovne drzave i crkve... Siptar nema sto da trazi na kosovu, i da siri svoj smrad neljudski tamo.
Zivjeli! :)

The Serb
02-21-2007, 02:07 AM
Edited by CERNOBOG: E, ovako: Ovo je posljedne upozorenje. Ili mijenjaj riječnik ili letiš. Nikom nije u cilju da budeš banovan, naprotiv, ali ovakvim ponašanjem jednostavno ne ostavljaš drugu mogućnost. Smatraj se zvaničnom upozorenim. Zapamti, ovo je posljednje upozorenje.

You are not fair and balanced. I only responded to an insult by your shiptar mate Zvek

Uste jedna laz podmukle bagre veljeserbaljskije cetnjaka i poserebica :

You either delete both our posts or leave them. You are very selective with your 'moderation'.

The Serb
02-21-2007, 02:10 AM
E ovako, ja nisam Srbin nego Crnogorac, I smatram da je Crna Gora drzava Crnogoraca a ne Srba :)

crna gora je drzava 'gradjanska' ne nacionalna tako da crna gora nije cak ni drzava 'crnogorskog naroda.'

Zvek_Zivi_Cetinjanin
02-21-2007, 06:18 AM
Serbalju mene se zna u potonje 10 generacija ko sam i sto sam, no se tebe nezna jerbo 500 godina sexsanja sa turskijem muzjacima je ostavilo traga na vas !!!! Dakle laz je cista da Crna Gora ka drzava /kraljevina itd itd ima icesove veze sa Kosova ! Njegos i konung Nidzo su serebovali iz razloga poznatijeh od davnina koje sam vec mil i po puta napisa pa mnim e nema potrebae vese ! Kosovo je izgubljeno i serbalji su manjina tamo ,dva mil siptara nem,oze bit normalno da gazi saka veljeserebaljskije cetnjaka ! I zatpo ste im se popeli na qrac i dobili ste sto ste zasluzili ! :deadhorse: :starwars: :box: Da ste bili malacko pametniji ka sto nijeste mogli ste komotno ostat tamo ,ali vi ste spes sorta nadri narod nebeski koji izmisli viljusku jezik struju tocak itd itd ! E to vi se o lobanje obija i zato vi pasaluk je svakijem danom manji i manji !

CRNA GORA JE DRZAVA CRNOGORACA SVI OSTALI SU BILI I BICE MANJINE !!!!

VAMPIR
02-21-2007, 09:07 AM
You are not fair and balanced. I only responded to an insult by your shiptar mate Zvek

You either delete both our posts or leave them. You are very selective with your 'moderation'.
I am not fair??? Every time he insulted you personaly I deleted his post too. You can write what you want about Montenegro, but look it is just about state, not insult to any members personaly. That belongs to rules, which I didn't set by the way.

If I wouldn't fair, you would be gone a long time ago... But You are one of two Serbs here and I don't want to change it worse: to stay just one. I know you can understand.
Many times I deleted Zvek's posts along with Dimitrije's, when it deserves to be deleted. But, I prefere to delete nothing.