PDA

View Full Version : Četvorka ga je tukla na podu bez milosti

Slavic Enforcer
03-12-2007, 03:33 PM
UHIĆENI Četvorica mladića između 20 i 23 godine uhićeni su nakon što su pretukli ročnika i privedeni istražnom sucu. Kako tvrdi svjedokinja, četvorka ga je tukla nogama, rukama i šipkom uz psovke

Policija je u petak uhitila četvoricu mladića u dobi od 20 do 23 godine koji su sudjelovali u premlaćivanju mladog ročnika Tomislava Bosanca ispred diskokluba "Masters".
Nakon kriminalističke obrade troje ih je privedeno istražnom sucu Županijskog suda u Splitu. Tomislava je, podsjetimo, u četvrtak u podzemnoj garaži nekoliko mladića pretuklo metalnim šipkama zbog čega je mladić zadobio teške tjelesne ozljede u vidu napuknuća bubnjića i nekoliko posjekotina na glavi.

Sukob u disku

Našoj se redakciji pak javila djevojka koja nam je kazala kako je ona u četvrtak ujutro bila nazočna gotovo cijelom incidentu ispred kluba pa nam je odlučila ispričati što se tamo zapravo događalo.
http://www.slobodnadalmacija.com/20070311/images/NOV2B.jpg— Tomislav se već u klubu "Masters" zakačio s nekolicinom momaka. Koliko se ja sjećam, oni su ga nešto priupitali na što im je Tomislav odvratio s riječju "kaj", vjerojatno zbog buke nije dobro čuo pitanje – rekla nam je 19-godišnja Ines F., svjedokinja brutalnog premlaćivanja zagrebačkog ročnika.
Iako nam je Stjepan Tomaš, voditelj kluba "Masters" u petak kazao kako se on ne sjeća kako je u klubu bilo incidenta, Ines priča drukčije. Tvrdi kako su redari ipak morali intervenirati prilikom sukoba Tomislava i nekolicine nakon čega su svi izbačeni vani.
Ines je u srijedu navečer sa svojim društvom otišla u klub na studentsku večer. Iz 'Mastersa' je, govori ona, sa svojima izašla oko 4.20 sati. Imala je što i vidjeti.
Kraj rampe je, kazuje Ines, ležao momak na podu, obliven krvlju i vodom, a kraj njega četvorica koji su ga tukla nogama, rukama i šipkom uz uzvike 'P.... ti materina purgerska!', nakon čega su se zaredali udarci u intimne dijelove, među noge, tvrdi Ines.

Spora Hitna

Divljake koji su ga napali uspjeli su nekako otjerati, pozvali su policiju i Hitnu, kojima je, objašnjava svjedokinja, trebalo pola sata da dođu do "Mastersa".
— Dok smo čekali službe da se udostoje pojaviti, Tomislavu smo brisali krv sa lica i jakne, potrošili smo nekoliko pakovanja maramica samo da mu obrišemo lice – kazuje Ines.
Tada joj je Zagrepčanin ispričao kako je u klub došao sam, bez prijatelja, ali i da ne bi uopće smio biti tu jer je pobjegao iz vojarne.

Magdalena RAKOVAC

http://www.slobodnadalmacija.com/20070311/novosti03.asp

Osjecate vi u vasoj okolici animozitet prema ljudima iz drugih regija Hrvatske?
Jel' to "normalna" pojava?
Ako ne, sta mislite, sta su uzroci?

Jer ne rade takve stvari samo poneki Splicani, ima toga i u Zagrebu (kazem samo: BBB...) a i u drugim mjestima.

Pozdrav!

Jebivjetar
03-12-2007, 09:22 PM
Meni ovo više djeluje na klasičnu priči kako se ekipa napila, postala agresivna i "kaj" je bio samo iskra koja je zapalila vatru. Žao mi je dečka ali ovakvih sranja ima svugdje, i svako malo se događaju jer se uvijek nađe nekoliko seronja koji se osjećaju jako moćno kada su u grupi.

Animoziteta sigurno ima, i u Zagrebu i u Splitu, ali ne opet toliko da bi se ljudi isprebijali radi drugačijeg naglaska. Takva sranja rade samo navijači ali oni su priča za sebe.

Zrinski
03-12-2007, 09:24 PM
Kratko i jasno - idiotizam.

Watzy
03-12-2007, 09:42 PM
Baš slušam na vjestima... U Poljskoj je stupio na snagu zakom o suđenju po hitnom postupku za slučajeve izgreda vezanih uz navijaštvo, u zatvorima bi im uskoro moglo ponestati prostora.

Jebivjetar
03-12-2007, 10:11 PM
Ako je netko gledao Football Factory ili Green Street Hooligans, one zadnje scene tučnjava... Dvije skupine navijača se nađu na nekom izoliranom, unaprijed dogovorenom mjestu i pomlate se 30 prema 30.

Ja bih takve stvari skroz dozvolio. Ako im je drago, neka se međusobno pomlate. Na svoju odgovornost i bez diranja drugih ljudi.

Još da mogu kod takvih šora sjesti negdje sa strane i uz kokice gledati kako se oni mlate, nikad bolje. :D

Ace Rimmer
03-12-2007, 10:16 PM
pozvali su policiju i Hitnu, kojima je, objašnjava svjedokinja, trebalo pola sata da dođu do "Mastersa".

Hah, evo problema pravog, čest slučaj.
Naime 'Masters' je kojih 300 metara od Hitne, trebalo bi im najvise dvije minute lol.

Bas me zanima jesu li i ove gnjavili upitnikom o nevaznim podatcima kao i priku mi kojem je sestra umrla čekajući idiote.

Bartholomew Roberts
03-13-2007, 08:47 AM
Kratko i jasno - idiotizam.

Ili primitivizam

kakva velika zemlja zemljopisna pa tako i po stanovništvu pa da bismo mogli razlikovat svakoga iz razliciti regija pa i izmlatit. Zasto bi neko nekog izmlatio samo zato sto je iz zagorja ili dalmacije - glupost. Nemogu vjerovat da postoji takvih idioti.

slobodagovora
03-13-2007, 01:03 PM
pitanje je jesu li ovi navijači ili ne
jer koliko je meni poznato sami navijači kažu da nije svatko tko voli hajduk = torcida,tko voli dinamo = bbb, osijek = kohorta, rijeka = armada itd, treba pitati navijače jesu li ti likovi njihovi
a meni sve to ponajviše izgleda na pijanstvo pa onda udri po kajkavcu zbog tih nekih nogometno regionalnih sranja, tko zna možda je taj premlačeni dečko hajdukovac a da ove to nije bilo briga već su pretpostavili kajkavac automatski znači dinamovac :rolleyes: u svakom slučaju mi se gadi, i poprilično me raspizdi kad se takav kretenluk dogodi
neka se navijači potuku kad je tekma, briga me, samo neka ne diraju one koji se ne žele tući, i neka ne koriste kamenje, boce, palice, lance, šipke, noževe..., a kad nije utakmica neka miruju