PDA

View Full Version : Poleće soko!!!

VAMPIR
03-25-2007, 02:07 PM
Crnogorski selektor Zoran Filipovic sijao je od zadovoljstva nakon utakmice. Primao je cestitke sa svih strana, ali je na pres konferenciji sakrio emocije. Vrlo racionalno i stalozeno govorio je o istorijskoj pobjedi...
- Cestitam igracima na pozrtvovanoj i borbenoj igri, i naravno na pobjedi. Gol koji smo primili na pocetku utakmice uticao je na igru u prvom poluvremenu, napravili smo dosta gresaka. Na poluvremenu smo se dogovorili da malo pomjerimo linije, ulaskom Purovica stajali smo bolje na terenu, bili smo mnogo bolji i opasniji po gol, i mislim da smo zasluzeno slavili. Mnogo ce nam znaciti pobjeda, samopouzdanje ce nam sigurno porasti - kazao je Filipovic.
Selektor je svjestan da pravi posao oko uigravanja tima tek predstoji...
- Zajedno smo samo nekoliko dana, odradili smo svega nekoliko treninga, sto je premalo vremena da se uigra ekipa. Medjutim, sve nedostatke i probleme u igri, koji su normalni, nadoknadila je njihova ogromna zelja, koja je povecao i sjajan ambijent na stadionu, ali i koncentracija. Moramo, medjutim, da budemo jos bolji, to je jasno. Bice jos utakmica, bice jos okupljanja, korekcija - kazao je Filipovic.
Na pitanje ko je igrac utakmice, Filipovic je kazao da je pobijedio kolektiv.
- Ne volim da isticem pojedince, jer je fudbal kolektivna igra. Svi igraci su dali maksimum, u to nema sumnje. To zajednistvo, timski duh je najvazniji - kazao je Filipovic.
Selektor Madjarske Peter Varhidi istakao je da su obje reprezentacije odigrale dobru utakmicu.
- U prvom poluvremenu mogli smo da rijesimo mec, imali smo dosta prilika. U nastavku je Crna Gora mnogo bolje odigrala, iskoristila nekoliko nasih gresaka. Vasa reprezentacija je uspjela da se vrati poslije naseg vodjstva i bili smo u prilici da vidimo kako se bori za svoj tim. Cestitam vam na pobjedi i sve najbolje u buducnosti - kazao je Varhidi.

IZJAVE AKTERA

Jovan Tanasijevic: Sve je bilo na visokom nivou, i utakmica i navijaci. Samo mi je zao sto smo nesrecno primili taj pogodak. U tom trenutku do izrazaja je dosla nasa neuigranost, nijesmo imali puno vremena da vjezbamo kornere. Ali, sve se to sada zaboravlja, prva je utakmica, istorijska, tako da je najvaznije da smo pobijedili.

Mirko Raicevic: Odusevljen sam ambijentom i pobjedom. Na startu nas je malo presjekao gol koji smo primili, ali smo u nast-avku zbili redove i uspjeli da napravimo sjajan preokret.

Igor Burzanovic: Sve je pocelo kako ne treba, ali smo smogli snage da se vratimo u utakmicu. Dosta nam znaci cinjenica da taj jedan pogodak nije poremetio nase namjere da trijumfujemo. Iako je ovo pocetak nase fudbalske price, smatram da u svim narednim utakmicama moramo da idemo na pobjedu. Jer, pobjednicki mentalitet je ono sto moramo da imamo.

Vukasin Poleksic: Ne znam sta da kazem. Ostvarilo se ono sto smo prizeljkivali. Citave nedjelje smo govorili da cemo trijumfovati, i uspjeli smo na kraju. Svih 90 minuta smo igrali maksimalno, pa nam se trud koji smo ulozili na kraju i isplatio. Moram da cestitam mojim saigracima i kompletnom strucnom stabu, jer da nijesmo bili jedinstveni u nasoj namjeri, ne bismo uspjeli da ostvarimo ovakav rezultat. Samo da nastavimo ovako.

Vladimir Vujovic:- Atmosfera je bila nevjerovatna. Malo puta sam ovo dozivjeo. Iako smo nesrecno primili gol, uspjeli smo da se vratimo u mec i na kraju dodjemo do vazne istorijske pobjede.

Branko Boskovic: Prezadovoljan sam. U pocetku smo se mozda malo uplasili, ali je u nastavku sve funkcionisalo kako treba. Trebalo je malo vremena da prodje da se pravilno rasporedimo na terenu, a kada smo to uradili sve je bilo kako treba. Sve ostalo je bilo na vrhunskom nivo, presrecan sam.

Stevan Jovetic: Prva istorijska utakmica i pobjeda. Sta vise da pozelimo. Poremetio nas je gol koji smo primili, ali smo u drugom poluvremenu mnogo bolje zaigrali. Atmosfera je bila nevjerovatna, hvala navijacima.

Savo Pavicevic: Prezadovoljan sam pobjedom. Ovakvu atmosferu jos nijesam dozivio. Igrao sam mnogo puta pred mnogo ljudi, ali ovo sto sam vidio na stadionu pod Goricom je nevjerovatno. Publika je bila nas 12. igrac, bodrili su nas cijelu utakmicu, a mi smo im to uzvratili pobjedom. Srce smo ostavili na terenu i moram da zahvalim navijacima koji su nam pomogli da trijumfujemo.

Risto Lakic: Sjajan rezultat i jos bolja atmosfera. Drago mi je sto smo obradovali Crnu Goru. Nadam se da cemo nastaviti ovako.

http://www.cafemontenegro.cg.yu/index.phtml?akcija=vijest&id=22470

Igra je bila odlična. S obzirom da su na tako nesrećan način primili gol u prvom minutu, znao sam da će momci sabit Mađare u kazneni. ''Laka konjica'' se kao i sve vojske do sada razbila od PRIJESTO OD KAMENA... Svaka čast!!!:)

VAMPIR
03-25-2007, 02:14 PM
Dolazak predsjednika Uefa Misela Platinija pobudio je nevjerovatno interesovanje domacih medija. Oko 15-tak novinara i fotoreportera sislo je na aerodromsku pistu da doceka fudbalsku legendu.
Oko 15.15 casova, avion u kojem se nalazio Platini sletio je na podgoricki aerodrom - u drustvu Dragana Stojkovica, Platini je izasao iz aviona, ispred koga ga je cekao predsjednik FSCG Dejan Savicevic.
- Dosao sam da gledam prvu utakmicu Crne Gore u istoriji, a ko ce pobijediti, to zaista ne zavisi od mene - kazao je Platini neposredno po silasku iz aviona.
Hocete li danas biti navijac Crne Gore?
- Ne. Bicu navijac Fudbalskog saveza Crne Gore, kao i fudbalskog saveza Madjarske. Kao predsjednik Uefe, ne mogu da navijam ni za jedne ni za druge - kazao je predsjednik Uefe.
Na pitanje novinara "Vijesti" ko je bio veci majstor, on ili Dejan Savicevic, Platini je uperio prstom u predsjednika FSCG i kratko kazao:
- Dejan!
Prvog covjeka evropskog fudbala juce su primili premijer Crne Gore Zeljko Sturanovic i gradonacelnik Podgorice Miomir Mugosa. Platini je pet minuta prije pocetka susreta, neposredno prije intoniranja himni, usao u lozu stadiona pod Goricom. Kada je zvanicni spiker saopstio da je legendarni Francuz dosao, stadionom se prolomio veliki aplauz, dok je Platini otpozdravljao crnogorskim ljubiteljima fudbala...

http://www.cafemontenegro.cg.yu/index.phtml?akcija=vijest&id=22469

dimitrije
03-25-2007, 02:25 PM
Izgleda da je fudbal spojio ljude
Juce sam bio u jednom srpskom lokalu .....gomila gastera iz CG i onih za nezavisnot i onih protov ali su svi za trenutak zaboravili na podele i zdusno navijali

Zvek_Zivi_Cetinjanin
03-26-2007, 06:40 AM
Kudj se djede ona stara : Nije vazno pobijedit ,vazno je ucestvovat:thanks:
Ovi naski ajduci neka ucine koko mogu i umiju i ja mnim e svaki Crnogorac treba bit zadovoljan ! :welcome:

dimitrije
03-26-2007, 12:47 PM
Kudj se djede ona stara : Nije vazno pobijedit ,vazno je ucestvovat:thanks:
Ovi naski ajduci neka ucine koko mogu i umiju i ja mnim e svaki Crnogorac treba bit zadovoljan ! :welcome:
Prike koji je ovo jezik?

Zvek_Zivi_Cetinjanin
03-26-2007, 04:16 PM
Prike koji je ovo jezik?

" P R I K E " (ovo jos nijesam cuo u nas) ali da ti otpozdravim na pismo , ovo sto ja zborim tj pokusavam (a ide mi kako treba) je starocrnogorski jezik i zborili su ga a i uste zbore naski stari ! No zanago ako ti trebuje uste informacija samo rekni ,dobices ! :hitler:

dimitrije
03-26-2007, 05:06 PM
" P R I K E " (ovo jos nijesam cuo u nas) ali da ti otpozdravim na pismo , ovo sto ja zborim tj pokusavam (a ide mi kako treba) je starocrnogorski jezik i zborili su ga a i uste zbore naski stari ! No zanago ako ti trebuje uste informacija samo rekni ,dobices ! :hitler:
Znam ja dobro kako zbore stari crnogorci zato ti i ovo kazem...inace rec ,,prike'' je iz paracinskog kraja odakle i tvoja rec ,,naski'' zato ne lupaj jer nemas pojama
Dublje o ,,crnogorskom''jeziku ne zelim da ulazim jer je to mrtva trka sa ljudima poput tebe

Zvek_Zivi_Cetinjanin
03-27-2007, 06:44 AM
Dimitrije ja mnim a cipancijeli svijet je zamnom da ste vi poserebice i gedzovani nacija (ako se mozete tako vabit) u izumiranju taman ka dinosaurusi !od veljegedzovanije tj serebije osta " SUPAK OD SVIJETA" Prema tome ,VOLJNO SI KA DIVLJA PATKA !
http://img224.imageshack.us/img224/6397/bild489xa8.jpg (http://imageshack.us)

dimitrije
03-27-2007, 02:04 PM
Hoces da ti prodam bukvar?

Zvek_Zivi_Cetinjanin
03-28-2007, 05:16 AM
Netreba gedzo ti tvoj citap je izmislijo vuk copavi spijun austrijski dom mu se izkopa ka i jes !