View Full Version : Cigani u Hrvatskoj
Jebivjetar
03-31-2007, 08:13 AM
Bez da pretvaram ovaj forum u trkeljanje u stilu SFa... Zanima je jedna stvar.
Koji su konkretni razlozi da u Hrvatskoj ima toliko malo cigana?
Kad pogledam susjedne zemlje, posebno Mađarsku i Srbiju koje se guše u ciganima, zbilja mi nije jasno kako je ta pošast nas zaobišla.
Zrinski
03-31-2007, 08:38 AM
Povijesni razlozi? Hrvatska je bila u samoj zizi ratova stoljecima, pa po tome bas i nije bila idealno mjesto za zivljenje. A i za vrijeme NDH je dosta cigana eliminirano.
Slavic Enforcer
03-31-2007, 02:33 PM
@Pro Patria
Ja svake godine manje od njih vidim kad dodjem u Zagreb.
Ne mogu reci da mi je zao.
Watzy
03-31-2007, 10:33 PM
Možda je to samo moj dojam, ali čini mi se da im broj raste. Zadnji put kada sam bio u Zagrebu i sjeo na kolodvor bio sam naprosto opsjednut njihovom djecom umreženom u prosjački lanac.
Istina je da ih ima manje nego u recimo Rumunjskoj, Mađarskoj, srbiji...predpostavljam zato što su se balkanski cigani uvelike širili turskim carstvom (mahom su muslimani).
Jebivjetar
04-01-2007, 10:31 AM
Vidio sam baš jučer da su opet počeli prosjačiti po tramvajima. Po jedan cigo uđe u svaki vagon s harmonikom koju 'svira' i skuplja novac ako bude koji kreten koji bi mu dao. Odmah na prvoj stanici izlaze i čekaju sljedeći tramvaj.
Što je najbolje, to nisu naši 'domaći' cigani nego dolaze iz Rumunjske ili Mađarske. Tako je bilo prije pola godine - godinu u Zagrebu dok ih murija nije uhvatila i deportirala.
Professor John Frink
04-03-2007, 03:44 PM
Možda je to samo moj dojam, ali čini mi se da im broj raste. Zadnji put kada sam bio u Zagrebu i sjeo na kolodvor bio sam naprosto opsjednut njihovom djecom umreženom u prosjački lanac.
Istina je da ih ima manje nego u recimo Rumunjskoj, Mađarskoj, srbiji...predpostavljam zato što su se balkanski cigani uvelike širili turskim carstvom (mahom su muslimani).
That's correct. Hungarians have also imported them as a cheap labour source in the 17th and 18th century (oh the irony...), hence their presence in all countries ruled by Hungary at that time.
Edzamon
04-04-2007, 12:43 PM
Nisu mahom muslimani, oni su ono sto je host population, dje su pravoslavci, tamo su pravoslavci, dje su muslimani tamo su muslimani, katolice...itd. Ili mjesavina svega toga. Vjera im nista ne znaci
Slavic Enforcer
04-04-2007, 02:18 PM
Poznat je slucaj Stjepana Mandjarela koj je bio pravoslavni rom, a kad je izbio rat je postao katolik i izjavio da je veci ustasa od Ante Pavelica.
Watzy
04-04-2007, 05:25 PM
Nisu mahom muslimani, oni su ono sto je host population, dje su pravoslavci, tamo su pravoslavci, dje su muslimani tamo su muslimani, katolice...itd. Ili mjesavina svega toga. Vjera im nista ne znaci
Veći dio cigana u Hrvatskoj nisu 'hrvatski cigani', niti katolici već srpski, kosovski i rumunjski cigani. Kao što rekoh, većinom su muslimani. Oni pričaju srpskom ekavštinom ili pak rumunjski (?) - zato ih dosta uopće ne razumije hrvatski. Ti cigani su doseljeni u vrijeme jugoslavije, a posebice u vrijeme rata. Još nisam sreo cigana koji priča hrvatski, premda ima i takvih - npr. Malnarov cigan.
Ace Rimmer
04-04-2007, 05:36 PM
Malnarov cigan.
Cro-Rom :rofl:
Slavic Enforcer
04-04-2007, 08:46 PM
Jel' ima u Makedoniji mnogo cigana?
Sve Makedonke koje privatno poznajem (9) izgledaju nekako ciganski, samo za razliku od one gamadi koja kod nas po ulici prosi su one ciste (i vecina njih mega-sexy). :dance2:
Ace Rimmer
04-04-2007, 08:57 PM
Makedonci i Makednoke koje ja poznam su takodje "ciganski" tamni.
Ali ni blizu onime sto bi nazvao ciganima, visoki su, fizionomija lica im je cisto Europidna(mediteransko-dinarska).
VAMPIR
04-04-2007, 10:10 PM
Ali ako je slučajno neki Srbin tamniji, odma' je cigo, a? :D
http://photos16.flickr.com/20640684_02f9b50c73_m.jpg
Slavic Enforcer
04-04-2007, 11:51 PM
http://photos16.flickr.com/20640684_02f9b50c73_m.jpg
:rofl: Ne, ne...
Ove Makedonke na koje sam ja mislio izgledaju kao lijepe ciganke (vjerojatno jesu) i - finito. ^^
(Slicne su Sandee sa ovog foruma...)
Zrinski
04-05-2007, 07:45 AM
Još nisam sreo cigana koji priča hrvatski, premda ima i takvih - npr. Malnarov cigan.
Nije li on rekao da je pola-pola?
Watzy
04-05-2007, 08:43 AM
Nije li on rekao da je pola-pola?
Jedan mu je roditelj iz Ljubuškog ako me sječanje dobro služi.
Borio se u ratu, pa ga smatram 'počasnim Arijcem'. :D
Jebivjetar
04-05-2007, 08:43 AM
Sjećam se kako su Srbi na SFu pričali da je Aki Rakimovski cigo, a ne Makedonac. :D
dimitrije
04-05-2007, 12:02 PM
Srbi u juznoj Srbiji tj. komunistickoj nepriznatoj tvorevini Makedoniji su malo crnji i nizeg rasta,obicno zdepastog sto je kao sto je rekao Boro izuzento uocljivo kod zena
To je nasledje cincara kako bi mnogi rekli
slobodagovora
04-05-2007, 02:30 PM
Jedan mu je roditelj iz Ljubuškog ako me sječanje dobro služi.
Borio se u ratu, pa ga smatram 'počasnim Arijcem'. :D
stara mu je Hrvatica, čini mi se iz Livna
kaže cro rom da je i pjevačica colonie ciganka, da mu je to ona rekla :D
Watzy
04-05-2007, 03:08 PM
Srbi u juznoj Srbiji tj. komunistickoj nepriznatoj tvorevini Makedoniji su malo crnji i nizeg rasta,obicno zdepastog sto je kao sto je rekao Boro izuzento uocljivo kod zena
Najvjerojatnije misliš na Bugaro-Makedonce u zapadnoj Bugarskoj koje su Borini komunjare naslijedili po srpskoj otimačini 2. Balkanskog rata (nad kojim se inače zgražao čitav slavenski svijet s izuzetkom Rusa).
Da, to je dobar opis Bugara - mješavine zdepastih i tamnijih semi-azijata tj proto-Bugara i niskih okruglih Slavena.
To je nasledje cincara kako bi mnogi rekli
E ti su već od vaše bizantske sorte i takovih je pun Beograd. Uvijek će mi ostati u pamčenju srpske glumice, pevaljke i TV voditeljice s 'bizantskim' usnama - obilježje koje nalazimo najčešće kod srba i Grka. Na ženama djeluju droljasto, a na muškarcima pak nemuški.
Ace Rimmer
04-05-2007, 04:39 PM
kaže cro rom da je i pjevačica colonie ciganka, da mu je to ona rekla :D
Da, i brat Asanović i Ladić. :D
Ace Rimmer
04-05-2007, 04:50 PM
Slučajno? rofl :D
VAMPIR
04-05-2007, 05:52 PM
Slučajno? rofl :D
Nemoj tako o ciganima! Ima tu i dobrih sportista! :D:D:D
http://comix.cult.bg/art/images/stories/ciganin.jpg
VAMPIR
04-05-2007, 06:01 PM
Da, to je dobar opis Bugara - mješavine zdepastih i tamnijih semi-azijata tj proto-Bugara i niskih okruglih Slavena..
Tacno. Zato se ponekad pitam sto smo mi Crnogorci, u stvari, koliki zaista procenat slovenske krvi imamo?
Lijep, ali povrsan primjer su nasa fizionomija i visina.
Klasicni dinarci koji nemaju bas puno zajednickoga sa npr. Cesima.
http://www.becki-informator.at/bilder/dnevno/07-03/2/PetarKapisoda.jpg
Na ženama djeluju droljasto, a na muškarcima pak nemuški.
Opet tacno.
Slavic Enforcer
04-05-2007, 06:19 PM
Tacno. Zato se ponekad pitam sto smo mi Crnogorci, u stvari, koliki zaista procenat slovenske krvi imamo?
Ja vjerujem da su danasnji Crnogorci uglavnom potomci Ilira, dakle naroda koji je na nasim prostorima zivio prije nego sto su Slaveni dosli.
Isto mislim i u slucaju Dalmatinaca i Hercegovaca.
VAMPIR
04-05-2007, 07:16 PM
Ja vjerujem da su danasnji Crnogorci uglavnom potomci Ilira, dakle naroda koji je na nasim prostorima zivio prije nego sto su Slaveni dosli.
Isto mislim i u slucaju Dalmatinaca i Hercegovaca.
Nije to baš tako lako odgovoriti. Mislim da je najbliže istini teza crnogorskog istoričara Branka Pavićevića, dugo godina bojkotovanog od strane SANU, koji kaže da današnji Crnogorci imaju najviše do 60% slovenske krvi, a da predstavljaju mješavinu romanizovanog starog stanovništva (Ilira, Kelta), Slovena i Avara. U prilog tome idu i istraživanja etnologa i muzikologa, koji govore da su crnogorski običaji i muzika autentični i ne baš previše srodni sa drugim balkanskim narodima.
Ace Rimmer
04-05-2007, 07:26 PM
http://img275.imageshack.us/img275/5709/00002703530204vo.th.jpg (http://img275.imageshack.us/my.php?image=00002703530204vo.jpg) http://img291.imageshack.us/img291/3270/srbivuk6oe.th.jpg (http://img291.imageshack.us/my.php?image=srbivuk6oe.jpg)
6(sic)6
04-06-2007, 08:32 AM
http://img275.imageshack.us/img275/5709/00002703530204vo.th.jpg (http://img275.imageshack.us/my.php?image=00002703530204vo.jpg) http://img291.imageshack.us/img291/3270/srbivuk6oe.th.jpg (http://img291.imageshack.us/my.php?image=srbivuk6oe.jpg)
Aint that the serbian army who bravely fought KLA?
Slavic Enforcer
04-06-2007, 03:22 PM
In case of Kosovo it were mainly regular army troops and police from Serbia.
Slavic Enforcer
04-06-2007, 04:45 PM
Look, this are also Serbs from Croatia:
Bora Drljaca - http://www.youtube.com/watch?v=diT5aM8orVM (Singer)
Jandrino Jato - http://www.youtube.com/watch?v=YVynbo1iiqo (Band)
:D
6(sic)6
04-06-2007, 05:52 PM
In case of Kosovo it were mainly regular army troops and police from Serbia.
So this must be the elite serbian special forces.
http://img275.imageshack.us/my.php?image=00002703530204vo.jpg
http://img291.imageshack.us/my.php?image=srbivuk6oe.jpg
Slavic Enforcer
04-06-2007, 06:14 PM
To me they look more like members of the Territorial Defence (TO) a.k.a. local Chetniks.
Especially those on the 1st pic.
Edzamon
04-07-2007, 02:01 AM
Još nisam sreo cigana koji priča hrvatski, premda ima i takvih - npr. Malnarov cigan.
E ja sam ih vidio dosta koji govore hrvatski jezik u Zagrebu :)
Cigana je bilo svugdje po balkanu, mada najvise u bivsem otomanskom (Turskom) dijelu, jer su mogli lakse zivjet pod turcima, jer su se turcili masovno :D
Watzy
04-07-2007, 03:58 AM
E ja sam ih vidio dosta koji govore hrvatski jezik u Zagrebu :)
Nisi. Provodim dosta vremena u Zagrebu i svaki ciganski prosjak koji mi se probliži priča srpski i još k tome brka padeže.
Edzamon
04-07-2007, 10:25 AM
Nisi. Provodim dosta vremena u Zagrebu i svaki ciganski prosjak koji mi se probliži priča srpski i još k tome brka padeže.
Jesam. Vidio sam ih. :) Da je ovo neka velika dilema, i da treba dokazati nekim ljudima vrijednim truda uopste, sljedeceg puta kad budem isa u Zagreb (ovog ljeta) jednostavno mih snimio gabelja kako prica na kameru i postavio na youtube :whip:
A sto se tice brkanja padeza :rofl: :rofl: svi ganci brkaju padeze, to svako zna
Jebivjetar
04-21-2007, 04:53 PM
http://dnevnik.hr/naslovnica/vijesti/crnakronika/20070418_15641.php?ar=public&dateid=1176899904
Ace Rimmer
04-21-2007, 05:49 PM
Ajme. ....
Watzy
04-21-2007, 07:05 PM
http://dnevnik.hr/naslovnica/vijesti/crnakronika/20070418_15641.php?ar=public&dateid=1176899904
Raste broj silovanja maloljetnika
Da...a kada netko nabije cigana, odmah se soroševa štampa raspiše o rasističkom izgredu. A iz ovog članka se rasna pripadnost počinitelja daje naslutiti jedino iz ovog detalja:
"...kako je dijete reklo, počinitelje u nekoliko navrata vidio kako u blizini parka sakupljaju plastične boce."
Jebivjetar
04-21-2007, 07:12 PM
Piše u podnaslovu na su cigani.
Ace Rimmer
04-21-2007, 09:22 PM
Piše u podnaslovu na su cigani.
Romi.
Cigani su u vladi.
Sivi_Sokol
07-18-2007, 09:52 PM
Naslov: HČSP - energično protiv novih međimurskih cigana!!!
Kao što je Hrvatski državni sabor u novije vrijeme postao komešanje lijevog i desnog krila Komunističke partije, isto je i sa međimurskom Županijskom skupštinom. Županijska skupština Međimurske županije je umjesto međimurskog parlamenta pretvorena u centralni komitet župana Posavca i njegovih uznika. Neka se samo sjete prisege koju su dali kada su prvi put ušli u dvoranu Županijske skupštine. Da li su prisegli na rad isključivo svojih partijskih kolega ili u korist svih Hrvata Međimurja?
Čovjek koga treba kazneno goniti zbog nepotizma i sukoba interesa uveo je diktaturu u Županiju i protuzakonitu kadrovsku politiku nimalo vodeći računa o stručnosti i kvaliteti kadrova, već o njihovoj stranačkoj pripadnosti. Već dvije i pol godine novac namijenjen za gospodarstvo Međimurja izljeva se u susjedne županije čemu šutke kumuje i pasivna županijska tzv. oporba. Tek kad njihovi kadrovski apetiti nisu zadovoljeni, onda kao iz protesta napuštaju Županijsku skupštinu.
Gledamo HNS-ovce kako diljem Međimurja i Hrvatske dijele plave kuverte protiv mita, korupcije i nepotizma. Mi u Čistoj stranci prava im poručujemo da ih podijele vlastitom članstvu, prvenstveno Čaćiću, Pusićki i Posavcu koji su idejni začetnici ovih zala, te neka u njih dodaju i nešto hrvatstva kako nam se sutra ne bi ponovno dogodilo da nam u Hrvatskom saboru sjede djeca i unuci (čitaj unuke) od četnika. Prije nego li su ovi došli na vlast, pošteni građani Međimurja i Hrvatske nisu ni znali značenja riječi kao što su nepotizam, mito ili korupcija.
Također, prijedlog o mogućem preseljenju 3000 Roma sa područja Balkana u Hrvatsku i Međimurje za nas je u Hrvatskoj čistoj stranci prava u potpunosti neprihvatljiv. Međimurje ima gotovo 10000 nezaposlenih osoba od čega većinu čini romsko stanovništvo. Doseljenje 3000 novih Roma automatski bi značilo povećanje nezaposlenosti u Međimurju za 30 posto. Znatno bi se povećala i bespravna gradnja jer znamo da su cjelokupna romska naselja bespravno sagrađena. njihove se nastambe ne ruši, dok se objekte većinskog hrvatskog stanovništva naveliko ruši diljem Dalmacije i kopnene Hrvatske. Zakoni u Hrvatskoj očito vrijede samo za većinsko hrvatsko stanovništvo, a za ostale oni ne vrijede. Ovime bi se znatno povećao i kriminal, lopovluk i krađe u Međimurskoj županiji jer su počinitelji većine ovih kaznenih djela upravo pripadnici romske nacionalne manjine. Županijski čelnici nisu u stanju ni pokrenuti rješavanje Romskog pitanja, pitanja koje bi pravaši riješili u roku od 24 sata, pa ih pitamo kako bi izašli na kraj s novih 3000 Roma? Imajući sve ovo na umu, Hrvatska čista stranka prava smatra da je prijedlog o doseljenju novih 3000 Roma u Hrvatsku i Međimurje nevjerojatno apsurdan i potpuno nepromišljen prijedlog.
Bog i Hrvati! Za Dom spremni!
Dopredsjednik HČSP-a:
Goran Rohaček
Koji vrag!?:confused:
janka pusta
07-18-2007, 11:42 PM
Medimurje i tako ima gomilu cigana. Stigne li ovaj kontingent za 10 godina ce ih se nakotit ko pacova
VAMPIR
07-18-2007, 11:42 PM
Znatno bi se povećala i bespravna gradnja jer znamo da su cjelokupna romska naselja bespravno sagrađena. njihove se nastambe ne ruši, dok se objekte većinskog hrvatskog stanovništva naveliko ruši diljem Dalmacije i kopnene Hrvatske. Zakoni u Hrvatskoj očito vrijede samo za većinsko hrvatsko stanovništvo, a za ostale oni ne vrijede.
E to su ti ljudska prava koja se putem nevladinih organizacija, štampe, edukacijskih seminara (a sve u nasmijanom liku Džordža Soroša) prodaju zemljama gdje žive budale. Kod nas to traje već poduže...
Jebivjetar
07-18-2007, 11:49 PM
Ovo mora biti nekakva patka. Nitko nije toliko debil da predloži naseljavanje cigana. Bez obzira na rasu, nacionalnost, vjeru i sve ostalo, od njih stvarno nema nikakve koristi.
branac88
07-19-2007, 07:21 AM
Pozdrav svima.
ZDS!
ŽAP!
Ovo je žalosno, 3000 gamadi naseliti po Međimurju. Čije je to maslo?-masonsko? židovsko? ili komunističko?
Ma koliko god mislili da se nešto mirnim putem može riješiti, na žalost, ne može se.
Treba lijepo otvoriti "kampove za mršavljenje cigana, židova, masona, srba,...", pa ih tamo držati dok se ne prestanu kotiti.
No, s obzirom da se neki boje "helsinškog odbora" i sl. sranja, onda bi trebalo uzeti paliju u ruke i zatući gamad, evo ovako::deadhorse:
Sivi_Sokol
07-19-2007, 07:35 AM
Pozdrav svima.
ZDS!
ŽAP!
Ovo je žalosno, 3000 gamadi naseliti po Međimurju. Čije je to maslo?-masonsko? židovsko? ili komunističko?
Ma koliko god mislili da se nešto mirnim putem može riješiti, na žalost, ne može se.
Treba lijepo otvoriti "kampove za mršavljenje cigana, židova, masona, srba,...", pa ih tamo držati dok se ne prestanu kotiti.
No, s obzirom da se neki boje "helsinškog odbora" i sl. sranja, onda bi trebalo uzeti paliju u ruke i zatući gamad, evo ovako::deadhorse:
branac, mlad si, ako se misliš upuštat u takve aktivnosti, onda nemoj o tome pričat preko megjumrežja/interneta. I inače za sve neustrašive borce, koji zagovaraju takve postupke, budite primjer drugima i poduzmite nešto, ovako u očima nas ostalih vam pada kredibilitet.
Rogerius Josephus Boscovich
07-19-2007, 08:07 AM
branac, mlad si, ako se misliš upuštat u takve aktivnosti, onda nemoj o tome pričat preko megjumrežja/interneta. I inače za sve neustrašive borce, koji zagovaraju takve postupke, budite primjer drugima i poduzmite nešto, ovako u očima nas ostalih vam pada kredibilitet.
Evo baš jučer sam, kako bi dokazao se kao pravi Ustaša, pojeo malog Jovana.
Na meniu su bili prstaci, i srpska nejač.
:dance2:
Sivi_Sokol
07-19-2007, 08:20 AM
Evo baš jučer sam, kako bi dokazao se kao pravi Ustaša, pojeo malog Jovana.
Na meniu su bili prstaci, i srpska nejač.
:dance2:
Jel' se barem opirao i jel' je zapomagao? Jer ako nije, nisi mi baš nekakav krvnik.
Rogerius Josephus Boscovich
07-19-2007, 08:46 AM
Jel' se barem opirao i jel' je zapomagao? Jer ako nije, nisi mi baš nekakav krvnik.
Pa nisam stoka, nisam srbin. Ko gospodin sam ga sa toljagom po glavi i na vatru.
:naughty:
Jedan savjet, ovi iz bosne srbi su najžilaviji, preporučujem vam Vojvođanske srbe, ti su najbolje ugojeni.
Sivi_Sokol
07-19-2007, 09:02 AM
Pa nisam stoka, nisam srbin. Ko gospodin sam ga sa toljagom po glavi i na vatru.
Jedan savjet, ovi iz bosne srbi su najžilaviji, preporučujem vam Vojvođanske srbe, ti su najbolje ugojeni.
:nono:
Kupujmo kvalitetno, kupujmo hrvatsko!
janka pusta
07-19-2007, 09:51 AM
Ovo mora biti nekakva patka. Nitko nije toliko debil da predloži naseljavanje cigana. Bez obzira na rasu, nacionalnost, vjeru i sve ostalo, od njih stvarno nema nikakve koristi.
Ako uđemo u EU Hrvatska će postati kontejner za imigrante. Kako će izgledati u rasnom smislu za 10-15 godina možete pretpostaviti.
janka pusta
07-19-2007, 09:54 AM
Ne preporučujem onima sa povišenom masnoćom u krvi. Ovi "Krajinski" su ko Drniški pršut :)
Jebivjetar
07-19-2007, 09:58 AM
Ako uđemo u EU Hrvatska će postati kontejner za imigrante. Kako će izgledati u rasnom smislu za 10-15 godina možete pretpostaviti.
Kao jedna od siromašnijih i slabije razvijenih zemalja u EU ne vjerujem da ćemo dobiti pretjerano puno imigranata.
slobodagovora
07-19-2007, 11:28 AM
:nono:
Kupujmo kvalitetno, kupujmo hrvatsko!
Ali u Hrvatskoj je nestašica srba, to je jedini uvoz hrane kojeg bih podržao
Kao što srbija izgleda već podosta vremena
Sivi_Sokol
07-19-2007, 11:32 AM
Ali u Hrvatskoj je nestašica srba, to je jedini uvoz hrane kojeg bih podržao
Predlažem da se potroši ono što imamo, a onda možemo postat vegetarijanci.
Kao što srbija izgleda već podosta vremena
Da, zadnjih tisuću godina.
slobodagovora
07-19-2007, 11:34 AM
Predlažem da se potroši ono što imamo, a onda možemo postat vegetarijanci.
Ali to brzo nestaje, danas za doručak sam jedva imao dosta srbske nejačetine za sendvič
Sivi_Sokol
07-19-2007, 11:40 AM
Ali to brzo nestaje, danas za doručak sam jedva imao dosta srbske nejačetine za sendvič
U Međimurju ti uzgajaju cigiće koliko sam čuo. Nije ti velika razlika. :)
slobodagovora
07-19-2007, 12:02 PM
U Međimurju ti uzgajaju cigiće koliko sam čuo. Nije ti velika razlika. :)
Pročitah da će otvoriti farmu za uzgoj cigana, nekih 3000 komada će se tamo uzgajati.
Razlika između cignske i srbske nejači u tomu što ciganska strašno smrdi. Isti su po boji i ponašanju ali u mirisu je razlika, treba utrošiti puno više vode i raznoraznih sredstava da bi se eliminirao smrad iz hrane, dakle nije ekonomično
Sivi_Sokol
07-19-2007, 12:17 PM
Pročitah da će otvoriti farmu za uzgoj cigana, nekih 3000 komada će se tamo uzgajati.
Razlika između cignske i srbske nejači u tomu što ciganska strašno smrdi. Isti su po boji i ponašanju ali u mirisu je razlika, treba utrošiti puno više vode i raznoraznih sredstava da bi se eliminirao smrad iz hrane, dakle nije ekonomično
Ja bih rekao da je. Ne uzgajanje nove, nego potrošnja sadašnje. Koliko pojedinačno samo oni koštaju državu u dječjim doplatcima i šta ja znam čemu još ne, mali ulog u recimo mlijeku, način na koji se Englezi riješavaju smrada, ne bi bio nikakav gubitak.
Jebivjetar
07-19-2007, 12:30 PM
Avarski krvoločni geni dolaze na vidjelo. :rofl:
Watzy
07-19-2007, 12:39 PM
Avarski krvoločni geni dolaze na vidjelo. :rofl:
http://stickypond.com/forumdata/stickypond67/krajina/images/avatars/53972038845656eddabb96.jpg
*Sve sam kasapin do kasapina ... a šahovnice svugde sevaju !!*
Sivi_Sokol
07-19-2007, 01:06 PM
Postotak Roma po županijama u odnosu na postotak u Republici Hrvatskoj
http://www.dzs.hr/Hrv/censuses/Census2001/Popis/Graphs/romrephr.gif
Postotak Roma po gradovima/općinama u odnosu na postotak u županiji
Međimurska županija
http://www.dzs.hr/Hrv/censuses/Census2001/Popis/Graphs/rommb20.gif
Evo, jelovnik za danas! :rofl:
slobodagovora
07-19-2007, 01:30 PM
Evo, jelovnik za danas! :rofl:
dobih obavjest iz mesnice da ima još oriđiđi ;) nejačetine pa sam rezervirao
biti će dosta za par dana, moglo bi se razvući i na više dana ali nedjeljom je ipak obilni ručak, možda od nedjelje ostane nešto ostataka za ponedjeljak i više je na žalost neće biti tako skoro :(
a nakon toga švercana roba ili cigani
zapravo bolje ne kršiti zakon kupujući švercanu robu, treba ih što prije požderati da zvezdine delije (http://img454.imageshack.us/img454/1928/ciganzvezdaji4.jpg) nemaju podružnica po Hrvatskoj
vBulletin, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.