PDA

View Full Version : Doveo boksera da mlati studente

skalle
05-30-2007, 02:15 PM
Nezapamceni skandal dogodio se preksinoc na Pravnom fakultetu kada je bivsi bokser Slobodan - Bobo Trifunovic, na poziv profesora Ustavnog prava Slavka Lukica, pesnicama nasrnuo na dvojicu predstavnika Studentskog vijeca.
Incident se, prema rijecima predsjednika studentskog vijeca Ivice Todorovica, dogodio u 21.30 casova dok su on i potpredsjednik Zoran Rakocevic pokusali da razgovaraju sa profesorom Lukicem, koji od studenata zahtijeva da obavezno kupe njegovu knjigu po cijeni od 60 eura.
Na sinocnjem sastanku Studentskog vijeca Pravnog fakulteta Todorovic je saopstio da su profesora sacekali ispred kabineta nakon sto je zavrsio kolokvijum.
- U pocetku je nas razgovor bio veoma korektan, da bi nakon nekoliko minuta, kada smo mu saopstili prituzbe studenata, on poceo da nas vrijedja. Vikao je na nas i govorio:"Radite sta hocete, sada cu jos vise knjiga prodavati". U tom trenutku pojavio se mladic u sortsu i majici bez rukava, zaletio se i nekoliko puta me udario u stomak i glavu, a potom zamahnuo i udario Rakocevica - ispricao je Todorovic.
On je kazao da im se za to vrijeme profesor Lukic unosio u lice i uzdignutim prstom nekoliko puta ponovio:"Ja sam lud, ja mogu da vas ubijem", "Pola MUP-a sam ja zaposlio, oni mogu za mene da vas muce"...
- Ponasanje profesora Lukica izaslo je iz okvira civilizovanog razgovora, a kulminiralo je otvorenim verb-alnim nasrtajem. Nakon krace prepirke, pri kojoj studenti, kako tvrde, nijesu odgovorili na isti nacin, profesor i njegov prijatelj, nastavili su da vrijedjaju i prijete studentima, a ciji je sadrzaj bio u domenu ulicne terminologije - navodi se u saopstenju koje su sinoc jednoglasno izdali svi clanovi Studentskog vijeca Pravnog fakulteta.
Predsjednik te organizacije naveo je da nije zelio da se obracuna sa profesorom i njegovim prijateljem, zbog incidenta koji je imao prije nekoliko mjeseci kada je ispred TV IN udario svog kolegu, nezadovoljan time sto je on kazao u televizijskoj emisiji.
- Da ne bih ponovo ucinio nesto slicno, izmicao sam se Lukicu i bokseru kojeg zovu Bobo tigar. Rakocevic i ja, krenuli smo da izadjemo iz zgrade fakulteta, a oni su nas sve vrijeme pratili i vrijedjali - rekao je Todorovic, koji je naveo da je odmah nakon incidenta pozvao dekana Zorana Rasovica.
Na zahtjev dvojice studenata, juce oko 17 casova, dekan fakulteta je u kabinetu ugovorio sastanak sa profesorom Lukicem i studentima - Todorovicem i Rakocevicem. No, i tamo se, kako se moglo cuti na sastanku Studentskog vijeca, dogodio jos jedan incident jer je profesoru Likicu ispao pistolj i pao na pod dekanovog kabineta. Niko nista nije rekao, a Lukic se sagnuo i dohvatio pistolj, ispricali su sinoc studenti.
I pored vise pokusaja, dekan Rasovic nije uspio da pomiri studente i profesora Lukica, tako da se dvocasovni sastanak zavrsio najavom da ce protiv profesora biti pokrenut disciplinski postupak.
U saopstenju Studentskog vijeca navodi se da "postupak profesora Lukica nije ogledalo stanja i situacije na Pravnom fakultetu".
- Studentske organizacije imaju odlicnu saradnju sa dekanom, profesorima i drugim organima fakulteta. Medjutim, izrazavamo najdublji protest zbog napada na nase clanove i kolege cime je na jedan od najgrubljih nacina prekrsena autonomija Univerziteta. Upucujemo javni poziv svim nadleznim institucijama i organizacijama, kao i svim profesorima i kolegama na Univerzitetu da ovim povodom adekvatno reaguju i stanu u zastitu studenata i autonomije Univerziteta, koja je naglasavamo, na ovaj nacin brutalno prekrsena - navodi se u saopstenju Studentskog vijeca Pravnog fakulteta.
Todorovic i Rakocevic juce su podnijeli krivicne prijave protiv profesora Lukica i njegovog prijatelja Trifunovica.
Profesor Lukic sinoc nije odgovarao na telefonske pozive.

Izvor: ND Vijesti

http://www.vijesti.cg.yu/naslovna.php?akcija=vijest&id=237429

VAMPIR
05-30-2007, 03:48 PM
Ja cu vam reci da je sve ziva istina. Kad sam kod toga, tesko mi je rec covjeka, polagao ispit, za prvi rok sam bio naucio samo podjelu ustava :p. Sa jednim drugom sam izasao na polaganje (prvi rok) samo da nas obori, da nas zapamti da smo pali, pa da bude bolji u drugi termin.
Ispit je poceo u 17h!!!, i trajao cijelu noc. Posto je vrtio nekih 40-ak pitanja, dottore ih lijepo zapamti i nauci, i Bog je dao :D, zahvaljujuci svojim neogranicenim mogucnostima oratorske improvizacije i vrlo ''naucnoj'' facijalnoj ekspresiji (sa primjesama velike sigurnosti i nonsalantnosti :p, sto se u toj situaciji zove savrsenim blefiranjem) dobije deset!!! Ni dan danas mi nije jasno kako je covjek popio svu moju pricu.:rofl:
A da je tip nesoj, to jest. Ravnoga mu je tesko naci. Valjda ce ga suspendovat poslije ovoga.

skalle
05-30-2007, 03:55 PM
Valjda ce ga suspendovat poslije ovoga.

Nece valjda???!!!!

VAMPIR
05-30-2007, 04:30 PM
Danas zasijeda Vijece casti Pravnog fakulteta. Da vidimo koliko ce, ne casti, vec logike iz toga izaci...

skalle
05-30-2007, 04:43 PM
Moze li mu sto Iljo Jovin pomoc? :D

VAMPIR
05-30-2007, 04:49 PM
Moze li mu sto Iljo Jovin pomoc? :D
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Davno mi je Iljo kaza da je on nesoj mimo naroda, iako mu je rod najblizi...Ozbiljno.

Zvek_Zivi_Cetinjanin
06-12-2007, 07:55 AM
Nije to nista kad se naske nastavnice najede ,paste sad ovu kravu debilnu kako je umecila kukalo dijete !
SVAĐA DEVETOGODIŠNJAKA U BIJELOM POLJU PRERASLA U OZBILJAN INCIDENT KADA SU SE UMIJEŠALI RODITELJI

Šamari pljuštali u učionici

Bijelo Polje - Svađa dvojice devetogodišnjaka, učenika trećeg razreda bjelopoljske Osnovne škole "Marko Miljanov" za vrijeme prošlonedjeljne ekskurzije u Vrnjačkoj Banji, prijeti da dobije ozbiljne dimenzije, jer su se nakon povratka djece kući umiješali roditelji.
Veselin Konatar, službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost, prijavio je policiji Biljanu Milatović Mešter, službenicu Agroinvest banke, da je u učionici škole istukla njegovog sina P.K.
Prilikom sačinjavanja službene zabilješke u policiji, dječak je izjavio da je u petak nakon drugog časa, oko 14 časova, u učionicu ušla majka učenika R.M. i, pošto ga je prethodno pozvala da priđe, a zatim ga, bez ikakvog povoda, najprije udarila po desnom obrazu.
- Upitavši me zašto tučem njenog sina ponovo me izudarala nekoliko puta iz sve snage, s obje ruke po oba obraza. Jednom je pokušala da me udari i stisnutom šakom, ali sam se izmakao. Dok me tukla, prijetila mi je. Takođe me uhvatila za lijevu ruku i jako stisnula, što me je zaboljelo. Već me je boljela glava, bio sam nekako ošamućen, a ona je otvorila vrata od učionice i udarila me pozadi u glavu, tako da sam izletio napolje - ispričao je P.K. i dodao, da nikada nije tukao svoga druga iz razreda.
On je naveo da je, zbog bolova u glavi, sa majkom pošao da zatraži pomoć u bolnici.
- Povraćalo mi se i noge su mi se tresle, dok mi je lice bilo svo crveno i modro. Boli me i ruka, na kojoj imam modricu od stiska - ispričao je P.K. dodajući, da svi učenici u razredu znaju da on nije imao sukob sa R.M.
Biljana Milatović-Mešter, majka dječaka R.M. u prvom telefonskom kontaktu juče oko 10 časova kazala je "Vijestima" da se nalazi u bolnici, te da nije u prilici da govori. Na poziv oko 13.30 odgovorio je njen suprug i kazao da se Biljana sa djetetom nalazi u Neurološkoj ambulanti u Podgorici, "zbog njegovog pogoršanog stanja".
U kasnijem telefonskom razgovoru, oko 19.45 otac M.R.-a saopštio je da je dječak zajedno sa majkom zadržan na Neurohirurškom odjeljenju Kliničkog centra u Podgorici, te da nije u prilici da nešto drugo kaže.

B.Č.

--------------------------------------------------------------------------------

VUJISIĆ: MORALI SU DA OBAVIJESTE UPRAVU ŠKOLE

Učiteljica Dosta Vuković kaže da za 35 godina koliko je u prosvjeti nije imala sličan slučaj.
- Sve se odigralo za vrijeme malog odmora. Izašla sam iz učionice i na hodniku se susrela sa roditeljima R.M. Dok sam razgovala sa njegovim ocem o povredi koju je dječak zadobio u Vrnjačkoj Banji, a koju mu je, kako se ispostavilo, nanio učenik M.P, a ne P.K, dječakova majka je to iskoristila i ušla u učionicu. Prema kazivanju ostalih učenika, nasrnula je i istukla ni kriva ni dužna P.K. Pošla sam za njima, a otac je dobacio da je to ona uradila u afektu - ispričala je Vuković i dodala da je o incidentu odmah obavijestila direktora i pedagoga koji su bili u blizini.
Direktor škole Blagoje Vujisić izrazio je žaljenje zbog ovog incidenta.
- Roditelji su morali da ovaj slučaj prijave upravi škole i ne bi bilo potrebe da slučaj rješavaju druge institucije. Kada sakupimo sve potrebne informacije o ovom događaju preduzećemo i adekvatne mjere - rekao je Vujisić.

Misim ja bi je zgazio da je nebi izvukli iz bolnice za godinu !!!!!!!!!!!!!!!

skalle
06-12-2007, 11:05 AM
Znas i sam da ove shvede preceruju i ne daju da pipnes ni svoje dijete, a kamo li da tiga neko u skolu mlati.Ali kad ovakve stvari procitam,pomislim da su u neku ruku u pravu. Zvece u pravu si, trebalo bi je ugazit!

VAMPIR
06-12-2007, 01:35 PM
I naše medije je odavno zahvatila bolest koja se 'kazuje' kao jeftini senzacionalizam. Radeći u medijima, to je prva stvar koju sam naučio. Po svaku cijenu napiši bilo što, ma kako glupo bilo. Naravno, to nikad nijesam uradio, jer se time čovjek stavlja u nezavidnu i neuglednu poziciju ad hoc tabloid novinara, i zahvaljujući tome može doći u vrlo vrlo ružne situacije, što meni lično karakter i stav ne dozvoljavalju.
Ovaj slučaj je bijedan, ali pravni sistem države posjeduje zakone koji to sankcionišu i to je to. Kad mama malo ode na 'lađenje' u zatvor, sigurno je da će sljedeći put dobro razmislit oće li dići ruku na tuđe, pri tome ni najmanje krivo dijete.

Zvek_Zivi_Cetinjanin
06-12-2007, 10:13 PM
Zvece u pravu si, trebalo bi je ugazit!
Skale ja sam se uzdiga dovoljno,no samarima i tucom se nikat nije nista rijesilo ,tako da ....................................................................