PDA

View Full Version : Biseri iz hrvatskih skola

Slavic Enforcer
07-02-2007, 04:20 PM
* Poezija je kad svaki red počinje velikim slovom.

* Sir Thomas More je napisao "Etiopiju".

* Julije Cezar je poznat po svom telegramu: "Veni, vidi, viči."

* Na Marsu ima života. Ali to je samo hipotenuza.

* Grčki novac se zove drakula.

* Izraelci su napravili zlatno tele jer nisu imali dovoljno zlata da naprave kravu.

* Stanovnik Atene se zove Ateist.

* Stradivarijus je izmišljena prethistorijska životinja.

* Francuska nacionalna himna je Majoneza.

* Rijeka Rajna teče vodoravno od Basela, a onda okomito...

* Statistika je točan zbroj netočnih podataka.

* Livingstone je nazvao Viktorijine slapove po Elizabeti.

* Švicarske krave koriste se pretežno za pravljenje čokolade.

* Stanovnici Španjolske zovu se Španijeli.

* Hindusi su rodom iz Indije. Oni nose turbine na glavi.

* Stanovnici Krete zovu se Kreteni.

* Harlem je mjesto gdje Turci drže sve svoje žene.

* Stanovnici Sardinije zovu se Sardine.

* Planine između Francuske i Španjolske zovu se Piramide.

* Geografska dužina i širina vrlo su korisne. Pretpostavimo da se čovjek utapa. Dovoljno je da vikne na kojoj je širini i dužini, i mi ga možemo naći.

* Kut je isto što i trokut, samo bez jedne strane.

* Mnogokutnik je četverokut s mnogo strana.

* Mnogo atoma zajedno zovu se monokli.

* Kosa ploha je ploha koja se naginje i ako je pokus uspio, rezultat je neminovan.

* Kad promatrate pomrčinu Sunca, nikad ne gledajte u sunce. Mogu se koristiti i zatamnjene očale da bi se promatrala pomrčina, ali je potreban oprez i nikad ne smijete stajati preblizu!!!

* Konjska snaga je udaljenost na koju deset konja može prenijeti pola litre vode za jedan sat.

* James Watt je izumio parni valjak.

* Einstein je poznati njemački graditelj glasovira.

* Razlika između zraka i vode je u tome što zrak može postati vlažniji, a voda ne.

* Plin koji izlazi je vrlo opasan za ljudska bića, pa sljedeći pokus
smije izvesti samo profesor.

* Četiri su simptoma prehlade. Dva sam zaboravio, a dva su toliko poznata
da ih je suvišno spominjati.

* Da bi se bilo dobra medicinska sestra, mora biti potpuno sterilna.

* Koža je ono što nas drži skupa i bez nje bismo se raspali.

* Neke su krave jako opasne, osobito bik.

* Zmije imaju dva spola, otrovni i neotrovni.

* Sva su stvorenja nesavršene životinje. Samo je čovjek savršena životinja.

* Antidot je smiješna priča koju ste već čuli.

* Liječnici kažu da su smrtonosne bolesti najgore.

* Kad se moj mlađi brat rodio, morali su ga staviti u akumulator.

:D

Watzy
07-02-2007, 07:25 PM
Šuvarova škola, ne treba se čuditi...

Ja sam o stvarima iz opće i humanističke naobrazbe naučio više od oca, đaka zagrebačke klasične gimnazije (najstarije grčko-latinske jezičarske škole u jugoistočnoj Europi koju su utemeljili jezuiti za Austro-Ugarske), nego iz slavensko-komunističkih, balkansko-boljševičkih škola koje sam pohađao.

Zrinski
07-03-2007, 03:32 AM
Kod mene je isto bilo bisera. Sjecam se jedne sto je trebala na karti svijeta pokazati Afriku pa je nije mogla pronaci?!?!?! :p

A za Kinu je rekla da se nalazi "istocno od zapada" :rofl:

slobodagovora
07-03-2007, 01:19 PM
a ja znam neku koja na karti AFRIKE nije mogla naći Afriku
pa jedan je na upit što je to građanski rat rekao da je to rat koji se vodi u gradu, nije se zahebavao

VAMPIR
07-03-2007, 01:50 PM
Šuvarova škola, ne treba se čuditi...

Ja sam o stvarima iz opće i humanističke naobrazbe naučio više od oca, đaka zagrebačke klasične gimnazije (najstarije grčko-latinske jezičarske škole u jugoistočnoj Europi koju su utemeljili jezuiti za Austro-Ugarske), nego iz slavensko-komunističkih, balkansko-boljševičkih škola koje sam pohađao.
Vjerujem...Jer školstvo u ovim državicama je (da oprostite na izrazu) čisto govno.
Ja, iako su mi roditelji profesori, ipak nisam stvari opšte kulture naučio od njih. Naučio sam da čitam i pišem (i ćirilicu i latinicu) u preiodu između navršene treće i četvrte godine, zahvaljujući situaciji da je moj stariji brat tada krenuo u školu...A ja bio non stop pored njega dok je učio. Od tad neprestano čitam, što me je mnogo poremetilo na faksu (slabo sam čitao propisano...:D), a i pomoglo mi u isto vrijeme, jer su mi ocjene ogromnom većimom bile 10 i 9...

Jebivjetar
07-03-2007, 01:53 PM
Kaj vi imate ocjene u školi skroz do 10?

Inače, u prvom razredu srednje jedan retard iz mog razreda nije znao nabrojati kontinente. :D Doduše išao sam u tehničku školu...

VAMPIR
07-03-2007, 02:20 PM
Kaj vi imate ocjene u školi skroz do 10?

Inače, u prvom razredu srednje jedan retard iz mog razreda nije znao nabrojati kontinente. :D Doduše išao sam u tehničku školu...
Ocjene u osnovnim i srednjim školama su od 1 do 5, na faksu su bile od 5 do 10, a sad su (u skladu sa Bolonjskim dogovorom) A,B,C,D,E,F od najjače do najslabije, respektivno.

Jebivjetar
07-03-2007, 02:28 PM
Moj faks isto ide po Bolonji pa još uvijek imamo ocjene, od 1 do 5.

U biti skoro ništa se nije promjenilo, samo su uveli ECTS bodove.

Zrinski
07-03-2007, 03:10 PM
a ja znam neku koja na karti AFRIKE nije mogla naći Afriku
pa jedan je na upit što je to građanski rat rekao da je to rat koji se vodi u gradu, nije se zahebavao

Pa ova plavusa iz mojeg razreda je imala ogromnu kartu ispred sebe i sto je najjace bas joj je Afrika ispred nosa, a ona je ne moze pronaci. Skoro sam umro od soka. :rofl:

Slavic Enforcer
07-03-2007, 03:21 PM
Bas fakulteti (ili fukulteti, kako je jedna strina od mene rekla) bivsih komunistickih drzava su u svijetu imali veoma dobar ugled.

A taj tvoj primjer, Zrinski, je u njemackoj postao normalnost.

Sivi_Sokol
07-03-2007, 03:42 PM
Bas fakulteti (ili fukulteti, kako je jedna strina od mene rekla) bivsih komunistickih drzava su u svijetu imali veoma dobar ugled.

A taj tvoj primjer, Zrinski, je u njemackoj postao normalnost.

Budimo realni, program im je bio teži, ali ipak su svakakve budale polagale te fakultete. Kao i danas.
A i danas imamo briljantne studente.