View Full Version : Ooopppaaaaa Krenulo Crnogorcima Da Se Vrnu Na Staro
Zvek_Zivi_Cetinjanin
07-13-2007, 04:25 AM
, NA PETROVDAN, NA CETINJSKOM MANASTIRU PROMIJENJENO ZNAMENJE
Amfilohije umjesto trobojke istakao zastavu Crnojevića
Cetinje - Na vrhu Cetinjskog manstira, umjesto dosadašnje srpske trobojke sa četiri ocila, juče je istaknuta stara crnogorska zastava crvene boje sa dvoglavim orlom, obrubljena zlatnom bojom. U Mitropoliji crnogorsko-primorskoj "Vijestima" su kazali da je to zastava Ivana Crnojevića, osnivača Cetinjskog manastira. Kako je objašnjeno, ova zastva je replika prve zastave Crne Gore iz vremena Crnojevića. Po uzoru na nju rađena je i sadašnja zvanična državna zastava.
- Zastava Crnojevića se posljednih petnaestak godina ističe na zvonik Cetinjskog manastira za Petrovdan, Vaskrs, Božić i Bogojavljenje, kazao je "Vijestima" rektor cetinjske Bogoslovije Gojko Perović.
Brojni Cetinjani, međutim, juče se nijesu mogli sjetiti kada su posljednji put vidjeli zastavu Crnojevića na vrhu manastira. Trobojke sa ocilima svi se vrlo dobro sjećaju.
Slijedeći već decenijsku tradiciju loženja dva badnjaka, na Cetinju su juče održane i dvije liturgije povodom Petrovdana. Prva, koju su služili mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i episkop dioklijski i iguman ostroški Jovan, održana je u devet sati u Manastiru Svetog Petra Cetinjskog. Uz prisustvo velikog broja vjernika, napravljena je litija do crkve na Ćipuru, gjde su osveštani slavski kolači. Sat vremena kasnije, drugu liturgiju, takođe povodom Petrovdana, održao je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo u Vladičanskom domu.
http://img219.imageshack.us/img219/9757/slikamojezastaveqs0.jpg (http://imageshack.us)
Shot with V800 (http://profile.imageshack.us/camerabuy.php?model=V800&make=Sony+Ericsson) at 2007-07-12
VAMPIR
07-14-2007, 01:43 PM
Vidio, potvrđeno!!!
Polako se vraćamo doma, ka što sam i kazao u par navrata, za par godina u CG će se ljudi osjećat kako i trebaju - ka Crnogorci. A od septembra zboriće se CRNOGORSKI. Opet referendum, o novom ustavu ovaj put, zbog jezika naravno.
Rudolf_HeSS_88
07-14-2007, 01:44 PM
Brdjani moji maljavi simpaticni ste...koliko ste jadni.
VAMPIR
07-14-2007, 02:22 PM
Brdjani moji maljavi simpaticni ste
A zato nas Srpkinje vole bar 100 puta više nego vas...Mora bit da je to, ili ih vi ne znate izjebat kako ''muški valja i trebuje'', a beli? :D:D:D
koliko ste jadni.
Toliko smo jadni da vam i u Srbiji vazda pokupimo najbolje pičke...i to ne po jednu, što je najgore.:D A đe je tu onda realna proporcija? :rofl: :whip:
Sine, ko te bre tuk'o danas?:D:D:D
Rudolf_HeSS_88
07-14-2007, 05:00 PM
Dobro...Tihi,Prle sta li si vec...vole vas svi!Najzanimljiviji ste kad dodjete prvi put u grad (posto u CG nema ni jedan grad :rofl: )pa kad izbacite kajlu od 40-50 kg,izvadite mobilni i urlate iz sveg glasa :simuljooooo,sharenkaaaa,koooooooomsijaaa....:rofl:
Seljačina je pun Beograd,
Nikšić, Budva, Danilovgrad.
Misle da su neke face,
ustvari su male mace.
Za budale su idoli,
a za normalne moroni.
Jadan onaj ko je s' njima,
taj u mozgu govna ima.
VAMPIR
07-14-2007, 05:40 PM
Dobro...Tihi,Prle sta li si vec...vole vas svi!Najzanimljiviji ste kad dodjete prvi put u grad (posto u CG nema ni jedan grad :rofl: )pa kad izbacite kajlu od 40-50 kg,izvadite mobilni i urlate iz sveg glasa :simuljooooo,sharenkaaaa,koooooooomsijaaa....:rofl:
Seljačina je pun Beograd,
Nikšić, Budva, Danilovgrad.
Misle da su neke face,
ustvari su male mace.
Za budale su idoli,
a za normalne moroni.
Jadan onaj ko je s' njima,
taj u mozgu govna ima.
Beli, ja te razumijem, ko gubi ima pravo da se ljuti...:D Vazda je tako bilo. Samo mislim da je vaš glavni problem to što se više baš ne susrećete sa tim tipom Crnogoraca... Osim pičaka, i najbolja radna mjesta su naša, ne zaboravi. Ko god nije mogao uspjet kao rukovodioc u CG, samo je odlazio u Srbiju i tamo je postizao instant uspjeh. Sami nam se bacate pod noge, a mi vas odjebemo i opet smo gore glavni! Pa đe to ima?! :D
Hvala vam na tome... ja nemam više ništa za reći, osim da je lako zazaključiti da su kod vas (sudeći po gore navedenom sa tvoje strane :D) samo muškarci pametni i razumeju (od toliko sexualne apstinencije i frustracije i imate kad razmišljat), jer valjda žene to ne znaju... :D:D:D
dimitrije
07-24-2007, 01:06 AM
A zato nas Srpkinje vole bar 100 puta više nego vas...Mora bit da je to, ili ih vi ne znate izjebat kako ''muški valja i trebuje'', a beli? :D:D:D
Toliko smo jadni da vam i u Srbiji vazda pokupimo najbolje pičke...i to ne po jednu, što je najgore.:D A đe je tu onda realna proporcija? :rofl: :whip:
Sine, ko te bre tuk'o danas?:D:D:D
Премда ја не делим Србе али одувек се у круговима у којима се ја крећем важило да су момци са приморија примитивнији,девојкама је увек било стид да их виђају са њима.....а коју би оне и нашле заједничку тему са људима попут цетињанина
Додуше нађу се курвице из радничких породица које вам дају мало пичке за бесплатно летовање,вожње и слично.
То вас наравно и више него задовољава јер када их поредите са вашим бркатим брђанкама изгледају савршено.
Оно по чему су познати приморци је невероватна бука,примитивизам, навалентност приликом удварања девојци.....баш као код неких животињских врста које праве што већу буку како би привукле женку али то је ваљда последица сексуалне апстиненицје током зимског периода.Зар не,међеди?
И овај пут би се оградио и рекао да нису сви црногорци исти и да је велика већина онаква каква је била и треба бити.Слава њима!!!!
Ови о којима сам причао,ти бучни,одвратни су махом ти сепаратисти,необразовани шверцери цигарета.Мученици су током кризних година зарадили неку цркавицу за нелегална кола криминалним пословима а сада су продали веру за вечеру како би јада и беда задржали!
dimitrije
07-24-2007, 01:26 AM
Beli, ja te razumijem, ko gubi ima pravo da se ljuti...:D Vazda je tako bilo. Samo mislim da je vaš glavni problem to što se više baš ne susrećete sa tim tipom Crnogoraca... Osim pičaka, i najbolja radna mjesta su naša, ne zaboravi. Ko god nije mogao uspjet kao rukovodioc u CG, samo je odlazio u Srbiju i tamo je postizao instant uspjeh. Sami nam se bacate pod noge, a mi vas odjebemo i opet smo gore glavni! Pa đe to ima?! :D
Hvala vam na tome... ja nemam više ništa za reći, osim da je lako zazaključiti da su kod vas (sudeći po gore navedenom sa tvoje strane :D) samo muškarci pametni i razumeju (od toliko sexualne apstinencije i frustracije i imate kad razmišljat), jer valjda žene to ne znaju... :D:D:D
У шта се ти претвараш,колико мржње,али битно је да имаш другаре из Сплита.
Рекао бих ти само пар речи и на ову твоју бесмислицу.
Током историје у црној гори српског сина Балшића створио се један слој људи који су познати по томе што продају веру за вечеру.Такви су махом долазили у Србију и продавали рођену мајку за црвену књижицу,за један мали станчић у предграђу Српске престаонице Белогаграда...ти су стрељали београдски крем како би својим прљавим брђанским прстима црних ноктију додиривали до тада њима непознату справу клавир.
Ти исти потомци брозове декадентне идеологије су данас у Србији највећи Срби,али и даље се држе племенских обичаја које су задржали од својих како каже килибарда најближих шиптара.Сви знамо за мешање кучи племена,знамо и да су Васојевићи делом мешани за азијским смећем арнаутима.
Бесмислена ти је констатација да они који нису успели у ЦГ су отишли у Србију!У чему су они тамо могли успети?У шверцу цигара или можда у дон миловој партији?
Што уопште долазите у тај мркси Београд?Што лепо од папирића без покрића за које дајете дедовину не купујете станове по Загребу па њих тамо смарајте вашом некултуром,буком и језиком са два падежа?!
Кад смо већ код дедовина како их тако лако дајете да ми је знати?Много више је продано ваше имовине него српских викендица.Одговор је прост,треба вам новац за лечење малогађанских комплекса и фрустрација,за не?
Не заборави да Срби још увек имају тапије на огрому површину љепе ваше неовисне и да кад год нам се дигне курац можемо са њом да урадимио шта хоћемо,надам се да погађаш на шта циљам.
Edzamon
07-28-2007, 05:24 PM
Током историје у црној гори српског сина Балшића створио се један слој људи који су познати по томе што продају веру за вечеру.Такви су махом долазили у Србију и продавали рођену мајку за црвену књижицу,за један мали станчић у предграђу Српске престаонице Белогаграда...ти су стрељали београдски крем како би својим прљавим брђанским прстима црних ноктију додиривали до тада њима непознату справу клавир.
Ти исти потомци брозове декадентне идеологије су данас у Србији највећи Срби,али и даље се држе племенских обичаја које су задржали од својих како каже килибарда најближих шиптара.Сви знамо за мешање кучи племена,знамо и да су Васојевићи делом мешани за азијским смећем арнаутима.
Бесмислена ти је констатација да они који нису успели у ЦГ су отишли у Србију!У чему су они тамо могли успети?У шверцу цигара или можда у дон миловој партији?
Што уопште долазите у тај мркси Београд?Што лепо од папирића без покрића за које дајете дедовину не купујете станове по Загребу па њих тамо смарајте вашом некултуром,буком и језиком са два падежа?!
Кад смо већ код дедовина како их тако лако дајете да ми је знати?Много више је продано ваше имовине него српских викендица.Одговор је прост,треба вам новац за лечење малогађанских комплекса и фрустрација,за не?
Не заборави да Срби још увек имају тапије на огрому површину љепе ваше неовисне и да кад год нам се дигне курац можемо са њом да урадимио шта хоћемо,надам се да погађаш на шта циљам.
Nije da smo mijesani sa siptarima, nego jedan dio nas i malisora (sjeverni albanci, brdjani) imaju isto porijeklo, istu krv, jos iz doba kad nije postojalo definisanih nacija.
Nije to nista lose, ja te malisore postujem, oni znaju sto je cast i prijateljstvo. Oni i siptarsko smece meni nisu isto. Malisori su najslicniji crnogorcima po mentalitetu, obicajima i svemu. Doduse uglavnom su katolici i dijelom muslimani, ali jebi ga. :)
Dimitrije, molim te, procitaj "Primjeri cojstva i Junastva" vidjeces ko su malisori, crnogorci i crnogorski muslimani. Cak i u to vrijeme nas je spajao nas ratnicki kod cojstva i junastva, i katolike i muslimane i pravoslavne....
To su bili ljudi koji su za obraz i cast glavu davali. Coovjek bi da svoju glavu tada, da zastiti svog pobratima i prijatelja, bez obzira koje je vjere i jeli turcin, albanac ili crnogorac ili srbin.
VAMPIR
08-04-2007, 06:11 PM
Sasvim slučajno mi je trebalo vremena da primijetim ovu poruku, no, mislim da ipak nijesam zakasnio sa odgovorom.
Pogrešno tumačenje. Ni u što se ja ne pretvaram, niti je to na bilo koji način dio ove rasprave ili imalo važno za istu. To što mi ti (moguće i sa razlogom, to ti vidi) zamijeraš jesu malo provokativniji odgovori na postove i stavove tvojih sunarodnika i saboraca sa SF-a koji posjećuju ovaj forum, a da su ti moji odgovori potpuno benigni i neproporcionalno uvrjedljivi ili puni mržnje, možemo pročitati ovdje, a 'za zapisnik' valja i pomenuti da mi dosta postova na SF Srbija nikad nije ni izašlo, iako su lišeni tonaliteta i namjere koji vi unosite ovdje.
Nakon ove lijepe opservacije crnogorskog naroda, moram ti postaviti samo jedno pitanje: Zbog čega ste onda toliko ogorčeni na nezavisnost CG? Na postojanje nacije? Jezika? Crkve? Svih onih i istorijskom naukom dokazanih parametara i elemenata jednog apsolutno zasebnog naroda...
A ja se ne bih baš složio oko te tvrdnje nazadnosti CG...
Sjetimo se samo prve štamparije u Južnih Slovena. Smederevo? Beograd?Kruševac? Niš? Hmmmm....
Sjetimo se samo prvog konkordata neke pravoslavne crkve sa Vatikanom, i što je taj dokument nosio kao sadržaj? Zbog čega je Vatikan insistirao na polutajnosti dokumenta pred ostalim slovenskim narodima, i na strogoj ugovornoj zabrani upotrijebe istog u diplomatskim odnosima sa okolnim državama? Hmmmm....
Pa preko trivijalnosti o prvom poštanskom automobilu u EVROPI, pa ko je prvi na Balkanu štampao svoje poštanske markice, pa kako su bili primani na evropskim dvorovima crnogorski istaknuti ljudi, od vladike Danila, preko Sava i Vasilija, Petra I, Njegoša, Velikog Vojvode Mirka Petrovića (zanimljiv je govor koji mu je u Beču poslije Omerpašine godine održao Franko Jelačić, predsjednik hrvatskih studenata u Evropi)... pa do nesrećnog i naivnog (pohlepnog) kralja Nikole I Petrovića.... Ali, to je valjda sve zavjera protiv 'vascelog srpstva', a što drugo?!
A da ti kažem jedno: Danas skoro CIJELU podršku zajedništva sa Srbijom i osjećaja SrBstva u CG nose KUČI i VASOJEVIĆI. Oće kod svojih, Dimitrije...
Бесмислена ти је констатација да они који нису успели у ЦГ су отишли у Србију!У чему су они тамо могли успети?У шверцу цигара или можда у дон миловој партији
Ti koji liječe komplekse su baš vaši glasači sa sjevera CG... Pljevlja, Kolašin, Žabljak... Zbog toga što imaju komplekse, što stoji 100% i jesu na toliko niskom stupnju razvoja da su glasali mahom protiv svoje države... Eto, to ti je odgovor. A ima među njima i pametnih ljudi (mislim, među ovima što su prodali imanja, dakako!:D) Koji su novac uložili u nekretnine na daleko atraktivnijim i perspektivnijim lokacijama na primorju. Ne malo njih i u BGD, da vam možemo vratit milo za drago kad (pošto ste uvijek bili složni :D) se dogovorite da zemlju u CG prodajete Albancima...:D:D:D
Odogovor se nalazi u prethodnom pasusu. Ali, prije će se desit smak svijeta nego li bar tri Srbina sprovedu organizovanu i sinhronizovanu akciju... Tako da pucaš u prazno...:D;)
Zvek_Zivi_Cetinjanin
08-12-2007, 11:30 AM
Boze dragi sila ovizi dmitrije prdinja odje :rofl: :rofl: ,cus dmitrije bleji kako su naske zene ("brdjanke") ruzne hahahahahha no pogledaj kako su " zgodne " :deadhorse: serbkinje samo da obriju bradu i brkove posto su zarasle ka simpanjze ahahahahahhahahhahahaha ! Kako ni vaske gedzovanke pjevaju a "SIJA MONTENEGRO KAO MONTE KARLO " :rofl: :rofl: posto je izkrka Crnogorac dobro hahahahahahahahha ! Moj mrcoje sve da ni nosevi iz koljena rastu da nemamo po jedno oko i da ni je jedna noga kraca za po metra od druge mi nemozemo promasit da vi ne izprangijamo serbaljske !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vBulletin, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.