PDA

View Full Version : Odzvonilo listama nacionalnih manjina?

Watzy
04-17-2006, 02:58 PM
Nedavno sam naišao u Fokusu članak koji spominje da se Račan i Sanader slažu oko uvođenja nacionalno-građanskog načela kakovo se tradicionalno prakticira u Francuskoj i SAD-u - tj. da je svaki državljanin Francuske ili SAD-a Francuz, odnosno Amerikanac.

U tom slučaju nečije srpstvo ili ciganluk bi postalo privatna a ne javna i politička stvar, a svi bi postali tzv. politički Hrvati. Hrvatska bi posatala snažniji melting pot.

Mislim da bi od toga bilo koristi u vidu asimilacije vlaških šizmatika, ali i štete - pogotovo na duge pruge kada se bude počeo slijevati pravoslavni i muslimanski šljam iz jugoistočne Europe u zemlju.

Jeli tko čuo više o tome?

Zrinski
04-17-2006, 06:03 PM
Nisam cuo ali smatram da bi to bila dobra ideja.
Bilo bi dobro i da se izlobira hrvatska pravoslavna crkva...jer je upravo SPC razlog nastanka "srba" tj. vlaskih sizmatika kako kazes.

Isto mislim da bi bilo dobro i da se stranke prestanu deklarirati prema etnickoj pripadnosti. Mislim da to vise nije potrebno jer sad imamo svoju drzavu i nismo vise u AU ili Jugi bez obzira na tradiciju nekih stranaka.

Jebivjetar
04-17-2006, 06:41 PM
Definitivno protiv.

Srba je trenutno razmjerno malen broj u Republici Hrvatskoj i nemaju nikakvu političku moć na razini države.

Nasuprot tome, očekuje nas val imigranata iz Kine, Turske, arapskih i afričkih zemalja, a ja ne želim da oni ili njihovi eventualni potomci budu u bilo kojem smislu Hrvati.

Ace Rimmer
04-18-2006, 07:52 AM
Kineza je sve više u Splitu.

Da li je netko od vas upoznat s postupkom kako se dobiva naše državljanstvo u Kini?

Ako se ne varam sve je počelo prije4-5g u Splitu sa jednim China Shop
sad ih ima 4 čini mi se a i otvara se restoran kineske hrane.
Za ne pogriješiti , provjerit ću. mislim da je riječ o jednoj te istoj obitelji koja drži sve navedeno.

Zaposlenici svih shopova su Kinezi, dakle riječ je o konstanto nadolazećim imigrantima,
a ne o rođenima ovdje.

Bartholomew Roberts
04-18-2006, 09:56 AM
Nedavno sam naišao u Fokusu članak koji spominje da se Račan i Sanader slažu oko uvođenja nacionalno-građanskog načela kakovo se tradicionalno prakticira u Francuskoj i SAD-u - tj. da je svaki državljanin Francuske ili SAD-a Francuz, odnosno Amerikanac.

U tom slučaju nečije srpstvo ili ciganluk bi postalo privatna a ne javna i politička stvar, a svi bi postali tzv. politički Hrvati. Hrvatska bi posatala snažniji melting pot.

Mislim da bi od toga bilo koristi u vidu asimilacije vlaških šizmatika, ali i štete - pogotovo na duge pruge kada se bude počeo slijevati pravoslavni i muslimanski šljam iz jugoistočne Europe u zemlju.

U pravu si. U tom slucaju manjine i njihova prava nestaju jer svi gradjani su isti. Tako npr nece se ucit Srpski jezik u hrvatskim školama, no onih koji to želju mogu to privatno radit ali bez financiranje od drzave.

Što se tice gamadi sa istoka to stoji do vlade i njihohovog programa o useljeništvom. Nadam se da hrvatska nebi ga ni imala, i zbog toga je još viši razlog da ne ulazimo u EU tako da ne gubimo pravo odredjivat tko može i nemože doci u našu zemlju.

Jebivjetar
04-18-2006, 11:11 AM
Kineza je sve više u Splitu.
Kajzerica, jedan od kvartova u Novom Zagrebu, je na dobrom putu da postane kineski geto.

Da li je netko od vas upoznat s postupkom kako se dobiva naše državljanstvo u Kini?
Koliko znam, radi se o radnim dozvolama, a ne državljanstvu.
Također znam da se za radne dozvole treba znati službeni jezik države u koju se dolazi, a iz prve ruke sam vidio kako većina Kineza priča hrvatski jezik kao prosječno dvogodišnje dijete.

Zato njihova dijeca koja budu rođena u Hrvatskoj automatski dobivaju državljanstvo.

Ako se ne varam sve je počelo prije4-5g u Splitu sa jednim China Shop
sad ih ima 4 čini mi se a i otvara se restoran kineske hrane.
Za ne pogriješiti , provjerit ću. mislim da je riječ o jednoj te istoj obitelji koja drži sve navedeno.
U Zagrebu svaki kvart ima po nekoliko kineskih dućana. Restorana je barem desetak u gradu, od kojih je jedan prilično fin i skup.

Zaposlenici svih shopova su Kinezi, dakle riječ je o konstanto nadolazećim imigrantima,
a ne o rođenima ovdje.
Ovdje ne. Tog sranja ima toliko da se zapošljavaju i hrvatski radnici.

Doduše Kinezi su mi najprihvatljiviji od svih imigranata.
Čak mi ih ne bi bila fora maltretirati kao npr. cigane. :D

Bartholomew Roberts
04-18-2006, 12:24 PM
Pa kako se njima daje dozvola za rad kad nema ni posla hrvatima u hrvatskoj?

Kineze su zajebani igraci. Ako ste mislile da je albanska mafija goropadna cekaj da se kinezi organiziraju pa onda nek budu najboli emigranti u hrvatskoj.

Jebivjetar
04-19-2006, 04:31 PM
Pa kako se njima daje dozvola za rad kad nema ni posla hrvatima u hrvatskoj?
Netko oćito s hrvatske strane ima velike financijske koristi od toga.

Kineze su zajebani igraci. Ako ste mislile da je albanska mafija goropadna cekaj da se kinezi organiziraju pa onda nek budu najboli emigranti u hrvatskoj.
Sve to stoji. Ali Kinezi ako ništa drugo civilizirani, žive u zatvorenim zajednicama i ne miješaju se sa ostalim.